Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

”Vi måste stänga ute Jönsson”

Derbydags i Skåne då Trelleborg tar emot serieledaren Helsingborg. Och hemmalaget vet precis vad som krävs för seger.
– Vi måste stänga ute Jönsson, säger Kristian Haynes till FotbollDirekt.

Trelleborg

Preliminär startelva: Viktor Noring - Johan Nilsson Guiomar, Peter Abelsson, Tuomo Turunen, Erdin Demir - Kristian Haynes, Ibrahim Koroma - Mattias Adelstam, Marcus Pode, Joakim Nilsson - Fredrik Jensen

Skador/avstängningar: Thommie Persson, Dennis Melander, Yousef Fakhro, Joakim Sjöhage.

Han är formstarkast: Marcus Pode. Riktigt snyggt framspel till Jensens 1-0 mål mot Gefle sist. Har kommit igång bra med målskyttet och ligger bakom den absoluta täten med 8 gjorda baljor.

Trelleborgs-citat:
– Ja det har väl känts bra. Vi kommer ju från Gefle-matchen senast där vi gjorde det bra och vann med 2-0. Ja precis, att vi både kan hålla nollan och hålla full kontroll på matchen, det är viktigt att vi får känna trygghet och hålla nollan. Så ja det var bra, säger Trelleborgs Kristian Haynes till FotbollDirekt.se.

– Vi känner ju till Gefle bra, dom spelade snålt och defensivt. Vi lyckades hitta ytorna för Pode i mellanrummet i den släpande anfallsrollen. Det funkade igenom hela matchen. Vi bedrev matchen som vi vill på hemmaplan.

Hur kändes defensiven gentemot tidigare?
– Ja asså det fanns ju chanser för dom också i och för sig, men vi höll ihop laget bättre, vi jobbade på att hålla dom på rätt sida och inte ge dom några större chanser. VI spelade säkert istället för att utsätta oss för skit.

– Vi kommer väl gå in med liknande mot Gefle. Helsingborg kanske är ett vassare lag. Det handlar mycket om att det är hemmalag, vi har ofta framgång som hemmalag. Vi kommer inte lägga oss på defensiven.

– Det är ett bra lag, det är nog faktiskt värdiga serieledare. Det jag har sett och när vi har mött dom är att det är bästa laget, dom har ett bra lag och är välorganiserade. Rasmus Jönsson brukar vara duktig när han möter just oss av någon anledning. Han faller gärna ner som en släpande forward. Han är duktig på att komma rättvänd också. Sen finns Sundin alltid i avslutslägen, han är en bra spelare också. Det är viktigt att vi spelar tight och aggressivt för att stänga ute Jönsson.

Helsingborg

Preliminär startelva:
Pär Hansson - Markus Holgersson, Joseph Baffo, Peter Larsson, Erik Edman - Mattias Lindström, Ardian Gashi, May Mahlangu, Christoffer Andersson - Rasmus Jönsson, Alvaro Santos

Skador/avstängningar: Erik Sundin, Lucas Ohlander, Hannu Patronen, Mohamed Ramadan.

Han är formstarkast: Pär Hansson. Motivering känns nästa överflödig. Är utan tvekan en av allsvenskans mest formstarkaste målvakter, kanske den bästa också. Har blandat ett stabilt grundspel med några fantastiska räddningar. En klassmålvakt.

Helsingborgs-citat:

Hur känns läget i laget?
– Det känns väl bra tycker jag. Det är skönt med en seger förra helgen. Sen har jag inte varit hemma den här veckan (landslagsuppdrag mot Ukraina). Det känns bra, säger Helsingborgs målvakt Pär Hansson till FotbollDirekt.se.

Hur kändes matchen mot Syrianska?
– Jag tycker vi börjar matchen väldigt bra. Vi skapar mycket målchanser. Men sen tappar vi spelet. Vi skapar inte lika mkt som vi brukar. Vi spelar upp oss igen och skapar en del chanser och lyckas vinna.

– Vi måste ju defintivt spela bättre än vi gjorde sist. Sen vet jag inte varför vi inte spela på topp sist.

Hur har det känts för dig? Har ju sett extremt bra ut?
– Det har varit ett väldigt väldigt bra år. Försvarsspelet har varit bra då är det enklare att spela för mig, det har varit ett bra år. Nej men det går väl lite hand i hand. Då blir det ofta bra.
 
– Jag tycker väl egentligen att Trelleborg är ett bättre lag än vad Syrianska är. Sen är vi starka på Vångavallen. Den blir en svårt nöt att knäcka.
– Vi har mött dem en gång i cupen och en gång i serien, det är ett bra kollektiv men har haft lite problem med försvarsspelet. Dom har vunnit dom sista matcherna nu också med bra spelare där fram.

Rasmus Björe

Publicerad 2011-08-14 kl 11:14
Annons
Annons
Annons