Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

”Vi ska vinna de här matcherna, no excuses.”

Vissa spelare är utan tävlingsmatcher i kroppen, andra är bänkade i sina klubblag. Men förbundskaptenen Erik Hamrén är benhård inför EM-kvalet mot San Marino.

- Vi ska vinna de här matcherna, no excuses, säger förbundskaptenen, Erik Hamrén. Under söndagen samlas landslaget i Malmö inför EM-kvalmatcherna mot Ungern borta på fredag och San Marino, även det på bortaplan, nästa tisdag.

Förbundskaptenen Erik Hamrén höll presskonferens inför lagets första träning på Swedbank Stadion. Det största samtalsämnet var hur det faktum att många spelare i laget inte har spelat några tävlingsmatcher i sina klubblag än, kommer att visa sig i en startelva mot Ungern.

– Jag förväntar mig att alla ska vara i bra form. Spelarna har ju ett eget ansvar och känner de att ”jag behöver lite mer för pumpen” så finns det möjlighet att köra extra hårt i slutet av träningarna, säger Hamrén.

– Ska man ta det optimala vore det förstås att vi hade haft ett par tävlingsmatcher på allihopa men nu är det inte så och då lägger vi ingen energi på det. Det handlar väldigt mycket om inställning och attityd och det är no excuses, vi ska vinna de här matcherna och det gäller att vara fokuserad på det.

Lagkaptenen och Milanstjärnan Zlatan Ibrahimovic har haft skadeproblem men spelade alltså inte match i går på grund av spelarstrejken i Serie A. Rapporterna Hamrén har fått är positiva.

– Jag har inte pratat med honom på ett tag men han hade ju som jag förstått det spelat om det varit premiär i går. Så det känns positivt. Det ska vara helt okej vad jag förstår.

Andra problem för förbundskapten Hamrén är att mittbacksklippan Olof Mellberg saknas samt att vänsterbacken Oscar Wendt, som spelat mycket i landslaget senaste tiden, varit fast på bänken i nya klubblaget Borussia Mönchengladbach. Men oavsett vilket viker inte Hamrén en tum.

– Vi kanske inte är hundra i allting men vi ska vinna matcherna ändå. Så är det.

Landslaget tränar på Swedbank Stadion i kväll klockan 18.00.

Mårthen Bergman

Publicerad 2011-08-29 kl 15:35
Annons
Annons
Annons