POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

’’Vi tänker inte punktbevaka Bangura’’

AIK

Preliminär startelva: Ivan Turina - Martin Lorentzson, Alexander Miloševic, Niklas Backman, Nils-Eric Johansson - Kenny Pavey, Robert Åhman Persson, Daniel Tjernström, Martin Mutumba - Viktor Lundberg, Mohamed Bangura.

Skador/avstängningar: Teteh Bangura (a), Gabriel Özkan (s), Daniel Gustavsson (s).

Han är formstarkast: Alexander Milosevic. Hans säkerhet och pondus, så ung som han är – imponerar stort. Det är ingen tillfällighet att han nu petar Per Karlsson som kommer att få ett mindre helsicke att ta tillbaka sin plats.

Citat från AIK:
- Det brukar bli tätt och tufft mot Örebro, säger Nils-Eric Johansson till FotbollDirekt.se.

- I fjol var det två 0-1-förluster för oss, men det var väldigt jämnt och det lär det bli nu också.

- Men det blir roligt att spela, man är spelsugen. Vi hade ju tre matcher på en vecka och nu har det gått en vecka helt utan matcher. 

- Nu har jag inte speciellt bra koll på de nya spelarna, men vi ska gå igenom deras lag på sista träningen här. Det man kommer i håg sedan tidigare är att Gerzic brukar vara bra mot oss, Bedoya också.
- De har ett bra mittfält med de två och Kihlberg, backlinjen är stark med Almebäck, de har Alvbåge i mål. Ett riktigt bra lag.

- Det som gör Örebro bra är att de behållit samma lag i flera år, åtminstone på de viktigaste positionerna. Alla vet hur de ska spela offensivt och defensivt. När man är så samspelta så blir man starka.

- Vi har försökt hålla Syrianska-matchen undan oss, men det är klart att det finns med oss någonstans, med alla skriverier och uppmärksamhet runt omkring. Men när man inte vet hur det blir så är det inte så mycket man kan göra.

- Jag vet inte om stämningen i truppen är bättre än tidigare, men vi fick flyt direkt efter ett tufft fjolår. Det har kommit in lite folk som passat in bra in hos oss, samtidigt som Alm och Nebojsa har gjort ett bra jobb med att få ihop gruppen. Vi jobbar hårt och kämpar för varandra, det är det som är är vår styrka.

- Klart att det påverkar att Teteh Bangura är borta, så vass som han har varit med sin snabbhet. Men vi har spelare som knackar på dörren, det är inte så att vi inte har alternativ.

ÖREBRO

Preliminär startelva: John Alvbåge – Patrik Haginge, Michael Almebäck, Magnus Wikström, Samuel Wowoah – Alejandro Bedoya, Magnus Kihlberg, Nordin Gerzic – Markus Astvald, Kushtrim Lushtaku, Valdet Rama.

Skador/avstängningar: Andreas Haddad. 

Han är formstarkast: Alejandro Bedoya. Som han spelade mot Häcken som defensiv mittfältare så kan han mycket väl vara hela allsvenskans mest komplette mittfältare. Lägg där till att han blivit än farligare offensivt och skjuter mer än någon gång tidigare.

Citat från Örebro:
- AIK har åtta poäng så här långt och är obesegrade – klart att det är ett bra lag och att det blir en svår match för oss i kväll, säger Örebros sportschef Lennart Sjögren till FotbollDirekt.se.

- AIK känns mer homogent än förra säsongen och arbetar ännu hårdare som lag den här säsongen. Vi får se upp med deras snabba omställningar och en sådan som Mohamed Bangura.

- Punktmarkera honom? Nej, det tänker vi inte göra. Vi tänker inte så och inte på enstaka spelare  - men det är klart att våra spelare fått information på vad vi ska tänka på mot honom.

- För oss har det varit viktigt med en bra start men vi kan fortfarande bättre än vad vi har visat även om vi tagit steg nu på slutet. Men det är kanske inte så konstigt att det tar tid med tanke på så många nya spelare vi har.

- Så på det viset talar väl mycket för att allt bara kommer att bli ännu bättre för oss bara vi har tålamod.

Alejandro Bedoya – imponeras du av honom? - Ja, men det är klart. Han är på väg att bli en oerhört bra spelare. Han har tagit ytterligare ett stort steg den här säsongen och har blivit ännu viktigare för oss.

 


 

Publicerad 2011-05-02 kl 11:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå