POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Viaplay sänder herrallsvenskan

Foto: Scanpix

Robin Söder spelar i Allsvenskan.

Från och med söndag kan ännu fler svenskar ta del av herrallsvenskan i fotboll. På fredagen meddelade Viaplay att man köpt rättigheterna från C More att sända "de hetaste" allsvenska matcherna varje omgång.

- Ett fantastiskt komplement till Premier League och Champions League, säger Viaplays vd Niclas Ekdahl till TT.

C More släpper inte rättigheten att sända herrallsvenskan i fotboll. Men man säljer möjligheten för andra kanaler att sända matcherna. Från och med söndag och matchen IFK Göteborg—Helsingborg, kommer Viasat att sända tre—fyra allsvenska möten varje omgång via sin plattform på nätet, Viaplay. Det är alltså inte tal om någon egen produktion, utan man sänder det som C More sänder.

- Det är en drömrättighet för oss, måste jag säga. Det är inte mycket vi saknar nu, när det gäller fotboll. Det känns otroligt starkt, säger Viaplays vd Niclas Ekdahl till TT.

Kontraktet sträcker sig över tre år och gäller runt 90 matcher per säsong. Sedan tidigare har Viaplay-kunder kunnat se både Champions League och engelska Premier League.

- Tanken är att de tre bästa matcherna i varje allsvensk omgång ska ingå i Viaplays befintliga sportpaket. Vi har diskuterat det här, och nu såg vi att möjligheten infann sig till en som vi såg det bra penning.

Publicerad 2013-07-26 kl 15:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå