Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Scanpix

Robin Söder spelar i Allsvenskan.

Viaplay sänder herrallsvenskan

Från och med söndag kan ännu fler svenskar ta del av herrallsvenskan i fotboll. På fredagen meddelade Viaplay att man köpt rättigheterna från C More att sända "de hetaste" allsvenska matcherna varje omgång.

- Ett fantastiskt komplement till Premier League och Champions League, säger Viaplays vd Niclas Ekdahl till TT.

C More släpper inte rättigheten att sända herrallsvenskan i fotboll. Men man säljer möjligheten för andra kanaler att sända matcherna. Från och med söndag och matchen IFK Göteborg—Helsingborg, kommer Viasat att sända tre—fyra allsvenska möten varje omgång via sin plattform på nätet, Viaplay. Det är alltså inte tal om någon egen produktion, utan man sänder det som C More sänder.

- Det är en drömrättighet för oss, måste jag säga. Det är inte mycket vi saknar nu, när det gäller fotboll. Det känns otroligt starkt, säger Viaplays vd Niclas Ekdahl till TT.

Kontraktet sträcker sig över tre år och gäller runt 90 matcher per säsong. Sedan tidigare har Viaplay-kunder kunnat se både Champions League och engelska Premier League.

ANNONS

- Tanken är att de tre bästa matcherna i varje allsvensk omgång ska ingå i Viaplays befintliga sportpaket. Vi har diskuterat det här, och nu såg vi att möjligheten infann sig till en som vi såg det bra penning.

Publicerad 2013-07-26 kl 15:10
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto