POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Vibe en bit från matchform: "Inte redo för 90 minuter - det är helt hundra"

Foto: Bildbyrån.

Lasse Vibe blev i dag presenterad av IFK Göteborg.
Men anfallaren har en bit kvar till matchform.
- Jag är inte redo för 90 minuter, det är helt hundra, säger han under presskonferesen i GP:s livesändning.

Lasse Vibe blev i dag presenterad och vände hem till IFK Göteborg för spel i allsvenskan. Anfallaren skrev på ett kontrakt över ett plus ett år och förväntas snart vara spelklar. Däremot är dansken inte i matchform, då han i vinter bröt med kinesiska klubben Changchun Yatai och senast spelade en match i mitten av november i fjol i Kina. 

Vibe fick nämligen ont om speltid, sedan han lämnade Championship-klubben Brentford vintern 2018, och gjorde endast elva ligamatcher i fjol med Changchun Yatai.

- Jag är frisk, men det är klart att jag inte har spelat en match sedan november och innan dess spelade jag några matcher, vilket var två, tre stycken och innan dess hade jag en period med 15 raka matcher på läktaren och innan dess spelade jag lite, så matchformen är en bit borta, säger anfallaren under presskonferensen i GP:s livesändning.

- Jag har tränat lite, men det har tyvärr varit mycket strul, så jag har jobbat med en personlig tränare och har tränat lite i Brentford och på lite olika ställen i världen. Jag har fått lira lite grann, men jag behöver successivt komma in i matchform. Jag är inte redo för 90 minuter, det är helt hundra, fortsätter han.

Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi betonar också att föreningen kommer att "skynda långsamt" med Vibe för att han ska komma i form utan att råka ut för skadeproblem. 

- Han kommer att känna på bollen på fredag och vår förhoppning är att vi ska få använda Lasse så mycket som möjligt. Vi kommer dock skynda långsamt, då det finns några riskfaktorer. Det är ett steg på vägen hela tiden för att successivt få honom mer mogen för spel. Till en början blir det mindre och sedan mer och mer. Vi får inte stressa fram något och måste vara ganska noggranna, men med rätt träning ska det inte ta för lång tid innan han är fullt fräsch, säger Asbaghi under presskonferensen. 

Asbaghi berättar däremot för GP att dansken skulle kunna vara aktuell för att vara med i Blåvitts matchtrupp redan till söndagens hemmapremiär mot Elfsborg på Ullevi. 

- Det är inte omöjligt med en plats i truppen, till och med en spelare som kan spela tio minuter kan vara med, så där kan han förhoppningsvis vara med. Men vi ska skynda långsamt med Lasse, då han inte har många minuter i sig nu. Vi får förhoppningsvis se mer av honom ju fler veckor som följer, säger tränaren till tidningen. 

Publicerad 2019-04-03 kl 14:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå