Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Viftar bort kris: ”Borges och Crespo har många mål i sig”

AIK fick uppleva en andra raka tävlingsmatch utan mål. Premiären på Råsunda förstärkte bilden av anfallsproblem liknande krisen för ett par år sedan – då höll det på att sluta med superettan. Från AIK-håll tystas sådana jämförelser snabbt ner.

- Vi vet att vi har mycket mål i oss, vi måste bara låta det komma, säger AIK-anfallaren Viktor Lundberg till FotbollDirekt.se.

Supercupfinalen slutade mållös, liksom helgens allsvenska premiär mot Mjällby. Och vad värre är – det blev 90 minuter av chanstorka. AIK kom knappt någon vart mot Mjällbys defensiv. Så väl Gabriel Özkan som Celso Borges hade sällsynt svårt att komma loss i hemmapremiären.

- Blandade känslor. Det var kul att komma igång men tråkigt med 0-0, vi hade gått in för att ta tre poäng. Samtidigt som det är skönt att allt är igång och det är kul att köra, fortsätter Viktor Lundberg.

Ni skapar inte så mycket och det är andra tävlingsmatchen i rad som ni inte gör mål på, oro?

- Vi vet att vi har mycket mål i oss. Celso Borges kommer från Norge och har mycket i sig och kan göra mål. Crespo har gjort mycket mål i det laget som han var i tidigare. Vi vet att vi har mycket mål i oss, vi måste bara låta det komma, säger AIK-anfallaren och tillägger:

- Teteh (Bangura) var ingen målgörare på försäsongen men sen när han kom hit till Råsunda så började han göra mål och sen rullade det bara på.

Vad vill ni förändra då? - Som jag sa förut, lite mer som i andra halvlek, komma igång, pressa lite mer och köra lite mer. Bara att blicka fram mot Kalmar nu.

Celso Borges gjorde debut idag, vad har du att säga om hans insats? - Han gör det bra och kommer in på ett bra sätt. Svårt eftersom vi inte spelar som vi vill riktigt. Han löper mycket och vinner mycket bollar. Han gör en godkänd match.

Mjällbys Erton Fejzullahu fyleer på bilden av mycket återstår för AIK innan anfallsspelet når fullvarv:

- Vi gjorde en bra insats. Vi blir tillbakapressade i andra och jag tycker vi löste det bra och de skapade inte så många lägen.

AIK hade trycket men ni skapade kanske de vassaste chanserna, håller du med? - Det är så vi också kände. Vi höll det vi skulle hålla taktiskt, att vara kompakta bakåt och de kom inte igenom. Jag tror till och med att vi ledde skottchanserna.

Du hade den bästa chansen i matchen, berätta! - Jo det kändes så. Det blev bra samspel innan och så fick jag bollen i djupet och skulle försöka lägga den tunnel, men han räddade bra där.

Du själv har fått en ny position… - Den har jag haft när jag spelade för Peter (Swärdh) i superettan innan också. Det är där jag ska spela, jag är mer nummer tio, släpande forward. Bra fötter och kan spela frambollar samtidigt som jag själv kan vara farlig.

Mikael Ehn

Publicerad 2012-04-02 kl 09:42
Annons
Annons
Annons