Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Viktor Elm klar för Heerenveen

Allsvenskan

Viktor Elm är klar för holländska Heerenveen.
Men han flyttar först i december.
- Nu ska jag koncentrera mig på att försöka vinna SM-guld med Kalmar, säger mittfältaren via sin agent Martin Klette.

Under våren försökte Heerenveen köpa loss Viktor Elm från Kalmar FF men förgäves för den allsvenska ledarklubben ville inte släppa sin mittfältare med tanke på guldstriden. Men nu har Viktor Elm skrivit på ett flerårskontrakt med den holländska klubben.
Det gäller från och med i december i år – då Elms kontrakt börjar gälla.
- Jag är glad att avtalet är klart och ser fram emot att flytta till Holland och spela för Heerenveen. Men nu ska jag koncentrera mig på att försöka vinna SM-guld med Kalmar, säger Viktor Elm, via advokaten Martin Klette som representerar Viktor Elm.
Kalmars mittfältare fyller 23 år i december och fick i vintras debutera för A-landslaget. Han är inne på sitt tredje år i Kalmar efter att tidigare ha spelat för Johansfors IF, Nybro IF och Falkenbergs FF. Han och Kalmar har pratat om en förlängning av kontraktet men kom aldrig överens och det innebär att Elm kan lämna Kalmar i vinter utan kostnad.

ANNONS

"Passar Viktor perfekt"

Heerenveen ska tidigare ha bjudit Kalmar runt sju miljoner för Viktor Elm, men KFF har inte velat släppa honom.
- Det här är en klubb, liga och stad som passar Viktor perfekt och Heerenveen har en fin tradition av att utbilda storspelare och vi hoppas att Viktor i framtiden kan ta ytterligare steg, säger Martin Klette.
- Han har fått riktigt bra villkor och det visar hur gärna Heerenveen ville knyta till sig honom.
Viktor Elm kan därmed börja spela matcher för Heerenveen i december, men först återstår 15 matcher i allsvenskan för Kalmar och även Uefa-cupspel.

Publicerad 2008-07-24 kl 12:56
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto