POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

"Vill fortsätta utvecklas i Sverige"

Noll insläppta mål och fortsatt övertygande - nu växer Pär Hanssons namn utomlands. Men Helsingborgs målvakt känner sig inte klar i allsvenskan: "Jag är bara 24 år".

Nyckelman i Helsingborg ifjol och nyutnämnd lagkapten i år. Och knäppsäker där bak i allsvenska inledningen. Pär Hansson går från klarhet till klarhet. 

Mot Mjällby i premiären var Hansson en nyckel till 1-0-segern med flera högklassiga räddningar. Och nu växer utlandsintresset. Hanssons agent Per Jonsson bekräftar det tilltagande intresset för fotbolltransfers.com. Men Hansson själv är inte övertygad om att han är redo:

- Nej, jag är bara 24 år och gör bara min tredje säsong i allsvenskan. Jag har forfarande mycket kvar att lära,  säger Pär Hansson till FotbollDirekt.se.

- Jag tycker det händer mycket roligt på hemmaplan också, i Helsingborg och i allsvenskan. Hela klubben är på rätt väg och har ett spännande Europaspel i sommar. Jag har mycket kvar att göra här.

Att det är svårt för svenska målvakt att komma utomlands är en sanning. Chanserna duggar inte tätt och en hel uppsjö talangfulla målvakter som kommit fram på senare år - Viktor Noring, Johan Dahlin, Kristoffer Nordfeldt och Pär Hansson - är fortfarande kvar på svensk mark.

Känner du att det blir större tryck för dig som målvakt att hoppa på något om chansen dyker upp?

- Alltså, jag vill ju ut i Europa någon gång och jag inser ju också att det är tuffare för mig som målvakt.

- Men jag vill vända på det. Jag ung med målvaktsmått mätt. På så sätt har jag gott om tid på mig att komma ut i Europa. Och dessutom är risken att fastna på en bänk betydligt större för en målvakt, det finns ju bara en plats att konkurrera om. Då kanske det bli svårt att komma någon annanstans sen också. Nej, det måste kännas rätt om jag ska lämna HIF.

Hansson har inte hört något konkret från sin agent och fokus ligger på Helsingborg och allsvenskan. Någon drömliga utomlands har han inte.

- Jag gillar ju att vara med i spelet mycket, så en drömliga skulle vara någon där man får vara med mycket med fötterna. Vilken det är? Vet jag faktiskt inte, har inte tänkt på det så.

Publicerad 2011-04-15 kl 13:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå