Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Vill inte ens tänka på framtiden - vill hitta tillbaka till mig själv"

Petter Andersson är äntligen tillbaka på allvar efter skadebekymren. Men samtidigt löper Groningensvenskens kontrakt ut efter säsongen - en nyckelsäsong väntar för Andersson.

- Jag vill inte ens tänka på vad som händer efter säsongen. Nu vill jag hitta tillbaka till mig själv som fotbollsspelare först, säger Petter Andersson till FotbollDirekt.se.
 
- Vi får se var vi står när säsongen är slut, men det är långt dit.

Petter Andersson har kommit tillbaka efter tre säsonger av mer eller mindre obrutet skadehelvete i holländska Groningen. Korsbandet har gått två gånger för den offensive mittfältaren, men nu har han äntligen fått göra en hel försäsong med klubben.  

- Det känns fantastiskt bra. Det är här är faktiskt första säsongen som jag känner mig riktigt delaktig. Min fjärde säsong, men det känns som den första.

Petter Andersson kom till Groningen 2008, och till våren löper kontraktet ut. Andersson själv vet inte hur Groningen ställer sig till honom efter alla skadeproblemen. Inför denna säsongen fick han ta över kaptensbindeln i klubben, något som hintar om att det finns ett stort förtroende för svensken trots allt.  

- Helt överraskande var det inte med kaptensgrejen, jag är ju en av dem som varit med längst och en av de äldre spelarna. Men med den historik jag har i klubben, så visst, lite överraskande ändå. Men det känns jäkligt bra.

- Men jag har inte börjat tänka på efter säsongen än, jag vill inte ens tänka på det. Jag ska försöka hitta tillbaka till mig själv som fotbollsspelare, det är prio nu.

Andersson har spelat samtliga de sju inledande matcherna i Eredivisie och gjort två mål. Men han tycker själv att han har mer att ge.  

- Det känns rätt okej, men jag söker fortfarande efter de där riktiga topparna i mitt spel.

- Knäet är inte som det en gång var, jag känner av det varje dag. Men jag har lärt mig att leva med det, jag är frisk igen och det är en bonus bara att spela kontinuerligt.

Publicerad 2011-09-27 kl 15:28
Annons
Annons
Annons