Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Vinna eller försvinna för Gefle - "Måste göra en toppinsats"

När nöden är som störst - då gäller det att prestera som bäst. För Gefle är det vinna eller försvinna på söndag.

- Det är nu som allt ställs på sin spets och nu gäller det att göra en toppinsats. Det är en svår match under alla förhållanden, säger tränaren Urban Hammar till FotbollDirekt.se.

Gästrikarna har hela tiden fått levt i skuggan av stans ishockeylag Brynäs och nästa säsong kan det bara vara ett av lagen som spelar i den högsta serien. Gefle är mycket hårt pressat inför matchen mot IFK Göteborg.

Just nu har laget kvalplatsen med sex mål till godo på Åtvidaberg. Men ett mål på Kopparvallen kommer att tvinga Gefle att ta poäng på nya Gamla Ullevi. En minst sagt tuff uppgift.
- Ullevi är en svår arena att spela på. Det gäller för oss att vara mycket täta. IFK har en rejäl offensiv och bra inlägg. Vi måste också ha sting i vårt anfallsspel och försöka sätta vår prägel på matchen, säger Hammar.

Klarar Gefle att hålla undan för Åtvidaberg i striden om kvalplatsen förlängs säsongen med ytterligare två matcher i nästa vecka mot GIF Sundsvall.
- Samtidigt får vi inte övercoacha eller överfokusera. Vi ska göra det vi ska och hoppas vi kan visa upp oss från vår bästa sida.

Förutom ett par långtidsskadade spelare väntas Gefle kunna resa ned till Sveriges näst största stad med praktiskt taget ordinarie lag. 

Publicerad 2010-11-05 kl 16:35
Annons
Annons
Annons