POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Vinterförvärvet äntligen het - Nu är han KFF:s joker

Jimmie Augustsson kom inför säsongen till Kalmar från seriekonkurrenten Trelleborg. Efter att ha tillbringat våren i tränaren Nanne Bergstrands frysbox har allt förändrats den senaste månaden.

- Det började med två längre inhopp mot Hammarby i Svenska cupen och mot Gais i allsvenskan. Sedan har jag fått chansen från start och tagit den, säger Jimmie Augustsson till FotbollDirekt.se.

Han startade när belgiska Gent slogs ut i Uefa-kvalet. Sedan har det fortsatt i de två senaste segrarna mot Sundsvall och Hammarby i allsvenskan.

Augustsson har visat framfötterna och är en het kandidat för en plats i torsdagens startelva borta mot holländska Feyenoord i Uefa cupen.
- Jag är med i snacket i alla fall och det är en stor skillnad mot tidigare. Då fanns jag knappt med i truppen, berättar Augustsson.

Efter att César Santin i höstas såldes till FC Köpenhamn har Kalmar ändrat om på mittfältet och det har passat yttermittfältaren.
- Fyra man på mittfältet trivs jag bäst med. Då kan jag agera som renodlad kantspelare och det känns mest hemma.

Feyenoord borta, med stjärnor som Jon Dahl Tomasson och Giovanni van Bronckhorst, blir den största uppgiften hittills i karriären för många Kalmar-spelare, inklusive Augustsson.
- Jo, det är lite skillnad mot att spela på Vångavallen med Trelleborg. Men vi har så pass stort självförtroende att vi inte ska ha någon överdriven respekt för dem.

Vad krävs för avancemang? - Att vårt försvarsspel är tätt för där kommer vi få jobba mycket. Sedan måste vi flytta upp laget högt och pressa dem, samt att vi måste våga hålla i bollen.

Publicerad 2008-09-18 kl 09:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå