POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

VSK tillbaka i finrummet: "Blickar inte mot allsvenskan"

Fem år i division I fick vara nog. Västerås är tillbaka i fotbollens finrum. Men just nu finns inga tankar på en allsvensk comeback.

I mitten av 90-talet tog Västerås klivet upp i allsvenskan och det har varit en klubb med många och stora rubriker genom åren - många skapade av nestorn Lennart "Liston" Söderberg.

Men nu är "Liston-eran" över och en klubb med helt annat fokus har växt fram och tanken var inte ens att ta sig upp den här säsongen.
- Det är inte aktuellt med allsvenskan. Vi satsade på att vara kvar i den här serien det här året, så går vi upp och vinner, säger sportchefen Hans Johansson till FotbollDirekt.se

- Det är bäst att lugna ned sig och känna sig för och vara glad om vi kan etablera oss i superettan.

Allsvenskan finns inte ens någonstans långt bort i fjärran sett till att ni har spelat där inte allt för många år sedan?
- För närvarande finns ingen tanke på allsvenskan. Vi har lagt målsättningen på att utveckla spelare i första hand, berättar sportchefen Hans Johansson som har en mycket ung trupp till sitt förfogande, kryddat med ett par veterannamn som målvakten Oscar Wahlström och anfallaren Stefan Bärlin.

- Dessa båda är också assisterande tränare och har varit enormt värdefulla för oss, säger Johansson.

Västerås SK tänker i stället att försöka hålla sig kvar i superettan i första hand men för det krävs det ett hårt jobb med spelartruppen.
- Vi måste ha ett par förstärkningar. Om du tittar lagen i superettan i år så har de som gick upp det här året och de senaste stora problem.

- Vi har unga och bra spelare och skulle vi kunna etablera det att vi kan få fast laget i superettan finns utvecklingspotential. Men vi har inte ekonomi att göra som Syrianska - att satsa först från ettan mot superettan och därefter i superettan mot allsvenskan.

Laget har fått låna spelare av AIK, Daniel Gustavsson och Pontus Engblom under säsongen och det är ett samarbete som Johansson hyllar.
- De (AIK) har lånat ut spelarna på ett juste sätt mot oss. Om det blir något vidare samarbete vet jag inte just nu men jag tänker inte stänga dörren varken för AIK eller någon annan klubb. Däremot kommer VSK inte att bli som Väsby att någon annan klubb äger oss.

Västerås väljer numera att hålla en tämligen låg profil och hoppas att det ska vara rätt medicin att på sikt etablera laget i den näst högsta serien.

- Vi har insett att föreningen är viktigare än laget för stunden. Det finns ett lätt sätt att skaffa ett bra lag och det är att kontraktera dyra spelare och vad ekonomin blir får man reda ut sen. Men då är det bättre att inte riskera någonting och verkligen ta hit spelare som spelar för klubben och få trygghet i livet och inte bara för pengarna, det vinner man nog på i längden.

Publicerad 2010-10-21 kl 12:21
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå