Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Wahlstedt om Karlsson: "Ser positivt på det här"

Erik Wahlstedt förlängde nyligen kontraktet med Helsingborg och ser fram emot att få Conny Karlsson som tränare nästa säsong.

- Jag ser väldigt positivt på det här. Han verkar ju ha en vinnarskalle med tanke på de lag han tagit upp från lägre serier, säger Wahlstedt till FotbollDirekt.se.

Då många allsvenska lag väljer att satsa ungt på tränarsidan valde alltså Helsingborg att fortsätta på den inslagna vägen med äldre rutinerade herrar. Conny Karlsson fyllde 56 tidigare i november. Men Erik Wahlstedt ser det inte som något problem att Helsingborg inte väljer en yngre tränarförmåga.
- Det där kan man vända och vrida på åt båda hållen hur man vill göra. Det är inte fel den vägen som HIF har valt. Han är etablerad och en bra tränare som har upplevt mycket och det är minst lika bra tycker jag, säger Wahlstedt.

Rent tränarmässigt har inte Wahlstedt så mycket att säga om Karlsson men han tycker att det var bra agerat av klubben att vaska fram en tränare redan nu.
- Jag har inte haft honom tidigare och har ingen erfarenhet. Men det är skönt och positivt att ha en tränare på plats och innan man går på semester. Väldigt bra skött av klubben måste jag säga.

Ny tränare i en ny roll, ingen Henke kvar. Känns det här som något av en nystart?
- Vi får väl se vilka spelare som är kvar men visst, det blir alltid lite av en nystart för truppen och spelarna när man får in ett nytt tankesätt och lite nytänk.

Kommer Helsingborg att vara med och utmana om SM-guldet nu med ny tränare vid rodret?
- Det är lite för tidigt att börja fundera på och vi tar det lugnt och försiktigt vad gäller guldsnacket.

Men så mycket säger Wahlstedt åtminstone att målsättningen är att bli bättre jämfört med den senaste säsongen.
- Vi är absolut inte nöjda med vår tabellplacering. Vi får rannsaka oss själva och se oss i spegeln och fundera på vad vi kan göra bättre. Samtidigt känns det som om många kommer att knyta näven i fickan och visa att vi är bättre än vad vi slutade nu senast

Publicerad 2009-11-23 kl 14:52
Annons
Annons
Annons