POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Wanderson först klar för Norge - vägrade kliva på planet

Wanderson återvände till Gais – men det var på håret. Sista transferdagen var anfallaren klar för Brann.
- Men han vägrade att kliva på planet, säger agenten Patrick Mörk.

Som fotbollskanalen rapporterat blev lånevärvningen av den allsvenske skyttekungen från 2009 problematisk. Själv var Wanderson hela tiden inställd på att spela i Göteborg när det stod klart att han inte skulle vara disponibel för saudiska Al-Ahli under våren.

Men Gais upplevde svårigheter kring att få till stånd en överenskommelse och hela tiden närmade sig deadline, natten mellan 31 mars och 1 april. Det var då transferfönstret skulle stänga. Och i elfte timmen kom fler intressenter på banan. Enligt Wandersons agent Patrick Mörk lade norska Brann – och ett annat lag – bud som ekonomiskt sett var bättre än det Gais inkommit med.

- Wanderson var tydlig från början med att han bara ville till Gais. Samtidigt är ju Al-Ahli hans arbetsgivare och då måste han visa respekt gentemot dem. Det måste fungera åt båda hållen. Vid lunchtid det sista dygnet var klubben överens med Brann, säger Mörk till fotbollskanalen.se.

Resultatet blev några ”oerhört röriga timmar”, där Brann var berett på att flyga Wanderson till Norge, medan brassestjärnan själv inte ville kliva ombord. Till sist lyfte planet och i det läget enades Al-Ahli och Gais.

- Wanderson slapp flyga till Norge, men det var en jobbig tid. Al-Ahli hade ju en deal med Brann. Det skiljde mycket mellan förslagen och resultatet blev att Gais fick gå en del upp i sitt bud, säger Patrick Mörk.

Han tror att valet var det rätta för sin klient. I Gais kommer Wanderson till en bekant miljö, där han slipper press och dessutom har sitt sociala liv på plats.

Publicerad 2011-04-01 kl 19:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå