Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
45v

Wennberg blir utvecklingschef i AIK: "Inspirerande"

Foto: Bildbyrån.

AIK:s assisterande tränare Peter Wennberg blir utvecklingschef i klubben.
Inspirerande. Vilket också är min utgångspunkt i förhållande till de jag ska jobba med, jag vill inspirera omgivningen till att göra sig själv och andra bättre, säger Wennberg till klubbens hemsida.

Peter Wennberg lämnar sitt uppdrag som bland annat assisterande tränare i AIK och blir ny utvecklingschef i klubben.

- Inspirerande. Vilket också är min utgångspunkt i förhållande till de jag ska jobba med, jag vill inspirera omgivningen till att göra sig själv och andra bättre, säger han till AIK:s hemsida.

Wennberg, som tidigare varit utvecklingsansvarig, menar att rollen som utvecklingschef blir ytterligare ett steg upp när det gäller arbetet med talanger.

Tidigare har jag koordinerat utvecklingsansvaret i förhållande till huvudsakliga uppgifter som assisterande tränare i herrlaget och som chefstränare för U19-16. Nu kan jag fokusera resurserna helt till AIK Ungdomsfotboll till att utveckla våra ledare och spelare, samt påverka vårt sätt att spela och träna fotboll.

Wennberg kommer att ta plats i sportrådet för A-lag och ungdomslag tillsammans med sportchefen Björn Wesström, tränaren Rikard Norling, Bartosz Grzelak, Elie Mineirji och Leif Karlsson. AIK meddelar dessutom att han kommer att leda en ny avdelning i klubben som heter forskning och utveckling. 

En del i att utvecklas är att samverka för att ansamla kraft i de områden vi vill förädla och förändra. Den avdelningens främsta syfte är att koordinera utvecklingen och ta tillvara på den kompetens som finns i AIK och vara nyfiken på vår omgivning.

- Det är viktigt att vi har en miljö där varje individ vaknar varje morgon med motivationen att göra det bättre idag än vad de gjorde igår, forskning och utveckling kan positivt påverka en sådan miljö.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-06 kl 09:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons