Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Wesström given kronprins till Stahre

Nu står det klart att Björn Wesström redan innan Mikael Stahres hastiga försvinnande var den givne kronprinsen. Wesström var AIK:s ende kandidat när det stod klart att Stahre valt att hoppa av.

- Vår filosofi är att alltid ha ett internt alternativ redo och det har vi haft i Björn, säger AIK:s VD Annela Yderberg till FotbollDirekt.se.

- Han har varit det naturliga valet för oss, även om jag inte skulle säga att vi gått och tänkt på honom som tränare i flera år. Men han har ju varit i tolv år i AIK så hans kvaliteter är kända och så kan han inte minst verksamheten, hur den ser ut och fungerar.

Var han ert enda alternativ efter Stahre?
- Ja, något annat namn har inte funnits med i bilden.

Att Björn Wesströms meriter egentligen är för små för en storklubb som AIK har inte fått ledningen att vilja involvera fler alternativ.
AIK:s VD är istället övertygad om att Wesström har ännu större kvaliteter som tränare än som sportchef.

- Det är egentligen mer onaturligt att han blev sportchef hos oss från början och inte tränare. Han har ändå gått i samma skola som både Stahre och Norling (Rikard) så vår övertygelse är stor om att det här blir en bra lösning.

Har ni haft på känn att något varit på gång?
- Nej, absolut inte. Micke har varit full av energi och proffsig som alltid hela tiden. Det har inte gått att se. Vi fick veta det när han berättade det för oss.

Får Björn nu större makt än vad Mikael Stahre haft - med tanke på att han sitter på två stolar och blir kvar som sportchef?
- Micke och Björn var ett team. Nu får Björn istället hjälp av Jens Andersson.

Menar du att Jens inflytande direkt blir stort?
- Det återstår att se. Det är ju ännu inte utformat hur deras samarbete ska se ut.

Ola Gustavsson

Publicerad 2010-04-27 kl 14:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons