Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Wesström: "Klart inte bara en seger är bra"

Regerande svenska mästarna AIK har bara en seger på tio matcher. Pressen ökar från alla håll på tränaren och sportchefen Björn Wesström som blir allt mer pressad.

Förra säsongen var AIK som en enda stor segermaskin. Det räckte praktiskt taget med 1-0 för att vinna matcherna.
Men den här säsongen är det något som inte stämmer.
Näst sist efter tio spelade matcher - en tredjedel av säsongen och bara en seger så här långt.

Är det acceptabelt anser du att som mästare bara ta en seger på de tio inledande matcherna?
- Acceptabelt? Ja, jag vet inte riktigt. Det är klart det inte är bra.

Men även efter en derbyförlust går vardagen vidare. Träning måndag-onsdag och sedan match i Göteborg mot "Blåvitt" på torsdag.
- Vi spelar ju en "krismatch" där mellan två "krislag", säger Wesström något sarkastiskt och syftar på kvällstidningarnas krisrubriker efter en förlust.

Han var efter matchen bitter mot några spelares insatser, däribland målvakten Tomi Maanojas agerande strax före Djurgårdens kvitteringsmål.
- Det är en horribel igångsättning. Den typen av misstag har man inte råd med och måste korrigeras, utan att gå in på närmare vad han syftade på med ordet korrigeras.

Wesström kunde också krasst konstatera att det inte bara är målvaktsspelet som det finns frågetecken kring. Också det offensiva spelet lämnar mycket att önska. Det var först i matchens slutminuter när Antonio Flavio tog hand om inläggslägena som AIK skapade några farliga chanser. Men Flavio kan som bekant inte både slå inlägg och avsluta.
- Det stämmer att vi inte fick upp bollen så ofta i anfallet som vi önskar. Vi har problem att spela bollen genom laget som vi brukar.

Wesström var också tämligen missnöjd med Stefan Johannessons domarinsats i derbyt.  
- Det är straff. Varför han inte blåser går inte att begripa. Men han är ju heltidsanställd och kanske har svar på det...

Utanför Råsunda väntade en falang av klubbens så kallade "tyngre" supportrar på att få ett snack med spelare och lagledning men gruppen skingrades efter ett tag utan att ha fått framföra sin åsikt.
Ännu ett bevis på att det redan är en pressad situation för Wesström och att supportrarna inte accepterar en nästjumboplats och en derbyförlust.

Publicerad 2010-05-02 kl 18:42
Annons
Annons
Annons