POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Wikström om Olsen: ''Kunde inte fått någon bättre''

Förutom plumpen senast mot Malmö FF är Örebro fortsatt stekheta. När guldjagande Helsingborg var på besök vann närkingarna med 3-1.

I våras var det närmast kris hos Örebro SK. Laget följde upp 2007 års bleka säsong med ett ängsligt och tafatt spel under de inledande elva omgångarna. Dessutom gäckade målskyttet. ÖSK mäktade bara med fyra fullträffar innan sommarvilan. En ny anfallare var prioritet och i Danmark hittade klubbledningen Kim Olsen. 29-åringen har blivit en jättesuccé och mot Helsingborg gjorde han sitt nionde allsvenska mål.

- Vad ska man säga? Vi kunde inte ha fått någon bättre. Han passar oss perfekt. Det är en spelartyp som vi saknade innan och han har gett oss en ny dimension. Vi var ganska lättlästa tidigare. Kim är stor, stark och dessutom petar han in bollar också, säger lagkamraten Magnus Wikström till FotbollDirekt.se.

Vad är förklaringen till förvandlingen? - Tränarna har trott på spelsättet och vi har fortsatt med det trots att vi inte fick någon utdelning i våras. Sedan är givetvis målskyttet en bidragande orsak. Gör man fyra mål på hela våren så är det klart att man inte vinner så många matcher.

Guldjagande Helsingborg fick annars en bra start på Behrn Arena. Roman Kienast petade in 1-0, men Sebastian Henriksson lyckades kvittera på en nick efter en halvtimme. Efter paus satte Kim Olsen 2-1 och finländaren Roni Porokara dödade tillställningen med sin fullträff. I och med förlusten är Helsingborg fortfarande sju poäng efter serieledande Kalmar FF och skåningarna kan glömma guldet.

Förre Gefle-spelaren Magnus Wikström hade också ett öga på måltavlan som rapporterade att Gefle tog sig förbi Ljungskile i botten.
- Ja, jag och Makondele följde det, säger Wikström och skrattar.

Örebro SK - Helsingborg 3-1 (1-1) Mål: 0-1 (7) Roman Kienast, 1-1 (27) Sebastian Henriksson, 2-1 (53) Kim Olsen, 3-1 (76) Roni Porokara.
Varningar: ÖSK: -, HIF: Kienast, Unkuri
Domare: Åke Andreasson
Publik: 8 386

Publicerad 2008-10-21 kl 00:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå