POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Wiland ännu inte igång med rehab: "Får se om det håller att kasta sig på"

Foto: Bildbyrån.

För två månader sedan opererade Johan Wiland axeln.
Ännu har han inte börjat rehabträna.
- Vi får se om det håller att kasta sig på, säger han till Fotbollskanalen.

Hammarbys målvakt Johan Wiland är axelskadad. Wiland opererades i mitten av december i fjol och sedan tidigare har tränaren Stefan Billborn förklarat att man hoppas att 38-åringen ska vara tillbaka till sommaren. På grund av skadan har Bajen också valt att värva in italienaren Gianluca Curci som tillsammans med Davor Blazevic konkurrerar om att vara förstemålvakt.

Än så länge har Wiland dock inte påbörjat med sin rehabträning.

- Det är en läkningsprocess. Jag ska tillbaka på återbesök om två veckor igen. Det läker som det ska, men jag har ju opererat in stålskruvar av något slag så att det håller ihop och de ville han (läkaren) inte ta bort än förrän han såg att det börjat läka ihop. Men det har inte gjort det så bra att det gick att ta bort än. Jag hoppas att jag om ett par veckor i alla fall kan ta ett beslut om när vi kan ta bort det. Då kan jag börja rehabträna ordentligt.

Det är fortfarande sommaren som är målet för Wiland, men det finns ingen garanti.

- Ja det är målet. Jag kommer att göra allt jag kan för att komma dit men läkarna vet inte heller riktigt. Sex månader är det minsta egentligen. Det börjar dra ut på tiden nu känner jag, men jag gjorde den (operationen) också lite för att jag efter min karriär ska kunna leka med mina barn och spela golf kanske – och förhoppningsvis utöka min karriär ett par år.

- När man är 38 år är det kanske viktigt att man inte bara kör "all in" utan att man har en B-plan. 38 år - då behöver man inte skämmas om man lägger av, för mig är det först och främst att komma tillbaka och bli bra i axeln, sedan får vi se om det håller att kasta sig på. Jag valde fel yrke, haha.

Publicerad 2019-02-22 kl 07:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå