POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Wilton borta - då lämnar Agon klartecken

Wilton Figueiredo saknas. Då gör Agon Mehmeti comeback. Hjärnskakningen är ur världen och han spelar i kväll.

Sedan Syrianska-matchen har Agon Mehmeti lidit av en hjärnskakning men nu ser han ut att vara spelklar igen och startande mot Häcken i kväll.

Välkommet för Malmö som inte kan räkna med Wilton Figueiredo den här gången. Han har stått över träningpass på slutet. Detsamma för Yago Fernandez.

– Wilton får bara lite extra vila och rehab, eftersom han ändå inte ska spela, säger Roland Nilsson till Sydsvenskan.

- Yago fick en smäll på axeln, när han kastade sig på träningen dagen före matchen mot Örebro. Det visade sig lite värre än vi trodde, så även om inget är sönder, är blödningen så stor att han måste vila.

För Roland Nilsson är Häcken en match som av flera orsaker får ett extra stort värde.
Det handlar inte enbart om att MFF behöver fortsätta att vinna efter en mindre bra period och det att Häcken kan vara en toppkonkurrent den här säsongen.
Malmö förlorade nämligen i våras en träningsmatch mot ett Häcken som då imponerade - precis som stora delar under våren.

– Det var en match där vi kom fel i positionerna på ett sätt som inte ska hända igen. Men det är en tuff match, säger Roland Nilsson.

- I grunden ska vi spela vårt spel. Mot Örebro fick vi igång rörligheten och ett snabbare passningsspel, menar Roland Nilsson.

Och några tankar på Skånederbyt mot Helsingborg efter Häcken-matchen - existerar inte. Inte för Roland och inte för spelarna. Det är snart sagt förbjudna tankar. Derbyt finns helt enkelt inte i tankebanorna ännu.

- Nej, absolut inte. Tvärtom. Spelarna vet att det är en tuff bortamatch och att en bra insats gör att de kommer in med bra självförtroende till derbyt.

 

 

Publicerad 2011-05-20 kl 10:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå