Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Witry och Bärkroth jublar - och överraskas av Djurgårdens överlägsenhet: "Hade inte trott det"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Djurgården spelade ut och vann komfortabelt mot Malmö FF.
Och att Stockholmslaget var så överlägset Skånelaget överraskade Dif-lägret.
- Det är synd att det inte är några serier som avgörs efter fyra matcher, säger Nicklas Bärkroth med ett leende.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

1:30
Höjdpunkter: Djurgården besegrade MFF i stormötet
1:23
Holmberg: "Vi käkar upp dem"
2:22
Bärkroth: "Vi kommer bli svårslagna"

Under måndagen slog Djurgården tillbaka Malmö FF på hemmaplan i allsvenskan. Segersiffrorna skrevs till 3-1 sedan Nicklas Bärkroth gjort två mål och Aslak Fonn Witry ett. 

Efter matchen var de bägge Djurgården-spelarna nöjda och en aning förvånade över hur pass överlägsna laget var MFF, framför allt i första halvlek.

- Ja. Jag bryr mig inte så mycket om vad de gör, men vi har en bra plan, styr och ställer från första minut och följer vår matchplan. Vi jobbar stenhårt som ett lag och vet exakt vad vi ska göra. Det är extremt kul att se det vi gör på träning ger resultat på match, svarar Witry på frågan om han blev överraskad över hur mycket bättre Djurgården var än Malmö. 

ANNONS

En bit in i andra halvlek var dock ställningen bara 1-0. Då klev Witry fram och gjorde 2-0 med en karateliknande spark. Målet renderade också i att flera MFF-spelare protesterade då de menade att Witrys spark var hög och att domaren därmed borde blåst av för frispark. 

- Jag ser inte att han (Jonas Knudsen i MFF) är där. Det kan nog vara en hög spark, men jag kommer i hög fart och det är svårt att se att han kommer där. Han kan nog ha rätt, men det blev dömt mål och det var ett snyggt mål också, säger Witry.

Norrmannen svarar på frågan om Djurgården var lika bra under guldåret som laget är nu:

- Det är svårt att jämföra för vi spelar på olika sätt, men tabellen säger sitt just nu. Det är ett tråkigt svar, men vi får bli lite bättre för varje dag. Vi känner oss heta och ödmjuka inför uppgiften. Det har bara gått fyra omgångar och det är inte avgjort än. 

ANNONS

Att Djurgården lyckades pressa ner Malmö lågt glädjer också norrmannen.

- Man mår bra. Det är inte många som tvingar ner Malmö så lågt och ger dem så lite tid med bollen. Det är extremt kul och vi känner att vi har ett övertag, säger högerbacken som också är nöjd med att Dif tagit två raka hemmasegrar i inledningen av allsvenskan. Dels måndagens seger mot MFF, dels 1-0-segern mot IFK Norrköping i mitten av april.

- Vi har pratat om det innan att det ska vara svårt att komma hit och det har vi visat nu i två raka hemmamatcher, säger Witry. 

Tvåmålsskytten Nicklas Bärkroth svarar på frågan om han överraskades av hur mycket bättre Djurgården var än MFF:

- Lite kanske. Vi vet att vi är starka och att vi är ett otroligt bra lag. Vi har visat det i de inledande matcherna i allsvenskan och vi har vunnit och gjort det bra på olika sätt. Vi har en extremt hög tro på vårt sätt att spela, men man hade kanske inte trott att det skulle vara så stor skillnad som det ändå var i dag under i stort sett 90 minuter. 

ANNONS

Att MFF fick inrikta sig på defensiven, främst i första halvlek, var också något irriterade bortalagets spelare, menar Bärkroth.

- Jag sprang inte runt och lyssnade så mycket. Men de var inte nöjda, det såg man på dem. De tyckte det var tråkigt att jaga boll och inte komma till några lägen, men vi fokuserade inte på det utan körde på vilket jag tror vi gjorde rätt i, säger Bärkroth och svarar på frågan om Djurgården är Sveriges bästa lag: 

- Ja, just nu är vi ju det i och med att vi leder allsvenskan. Det är synd att det inte är några serier som avgörs efter fyra matcher. Det har varit en optimal start, men jag tror att folk märker att vi är ödmjukt inställda till det här och det har bara gått fyra matcher. Vi har givetvis ett bra utgångsläge att fortsätta ligga där uppe.

Segern mot MFF var Djurgårdens fjärde raka i allsvenskan och man är därmed det enda laget i serien som tagit fyra segrar i inledningen av årets säsong. Dif toppar också tabellen, tre poäng före tvåan AIK.

ANNONS
Publicerad 2021-05-04 kl 08:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto