Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Wolfsburg nobbar Amauri - väljer Rasmus Jönsson

Rasmus Jönsson har sett ut att ratas av Wolfsburg - för italienaren Amauri.
- Men han är ingen spelare vi kommer att satsa på, Rasmus är vårt förstaalternativ, säger en Wolfsburg-källa.

För drygt tre veckor sedan avslöjade FotbollDirekt Wolfsburgs intresse för Helsingborgs Rasmus Jönsson. Bundesligaklubbens tränare Felix Magath har efter det bekräftat intresset, men ännu har ingen affär genomförts och Jönsson har ju mer tiden gått sett ut som ett andraalternativ för tyskarna.

Italienska Tuttosport uppgav nyligen att Wolfsburg lagt Jönsson åt sidan och istället siktat på Juventus-strikern Amauri.
Wolfsburg ska ha varit beredda att lägga upp fem miljoner euro, cirka 45 miljoner kronor, för den Brasilien-födde italienaren.

Men nu kan FotbollDirekt avslöja att Amauri är borta ur leken och att Jönsson nu är förstavalet.
- Amauri är ingen spelare vi kommer att satsa på, det är uteslutet. Rasmus är vårt förstaalternativ, avslöjar en Wolfsburg-källa till FotbollDirekt.se.

Enligt uppgifter till FotbollDirekt har Wolfsburg kommit med ett bud och avvaktar en reaktion från Helsingborg.
FD:s källa uppger att Wolfsburg har full koll på turerna kring Helsingborg och Elfsborg, där Boråsklubben sägs vilja sälja Amadou Jawo om HIF släpper Jönsson.

- Som vi har förstått det så för de en maktkamp där. Men vi är beredda att betala för Jönsson alldeles oavsett den affären. Hur långt vi är beredda att gå behåller jag för mig själv.

Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg är fåordig angående Jönsson och Wolfsburg.

- Jag har inga kommentarer kring detta. Det enda jag kan säga det är att Rasmus spelar för oss på söndag mot Örebro, säger Myllenberg till FotbollDirekt.se.

I går efter Helsingborgs Europa League-sorti mot Standard Liege satte spekulationer snabbt i gång om att klubben nu lättare skulle kunna tänka sig släppa sina hetaste spelare. Men dementeras hårt av Myllenberg.

- Det kan jag säga här och nu, det har ingen som helst betydelse för våra eventuella planer. Europaspel påverkar inte våra affärsmässiga beslut. Vi är inte tvingade att sälja någon spelare, det kan jag säga.

Publicerad 2011-08-26 kl 15:37
Annons
Annons
Annons