Wow, Guidetti - hjälte direkt: "Otroligt kul"

John Guidetti lyfte BP efter en neslig förlust senast mot Örebro. Han byttes in med halvtimmen kvar och låg bakom matchens enda mål.

- Det var otroligt kul och det var en viktig assist, säger Guidetti till SVT-sport.

- Det var en otrolig känsla att vi kunde avgöra när det bara var sekunder kvar.

Olof Guterstam - som fick göra målet - imponerades av den 18-åriga allsvenske debutanten.

– Det är jättekul för honom. Vi värmde upp tillsammans och sa att vi måste komma in och tillföra energi, säger Guterstam till ppv.

Rutinerade Guterstam gjorde alltså matchens enda mål när han i slutsekunderna blev framspelad av John Guidetti.
Då hade Guidetti varit på planen i 25 minuter i sin allsvenska debut. Och direkt blev det alltså en poäng och en direkt matchavgörande sådan.

I en svår match fick han komma in i den 65:e minuten när han bytte med Pablo Pinones Arce.
Men in i det längsta hade han det nu inte så lätt men han uppoffrade sig direkt och låg i så mycket han bara kunde.
En debut som totalt sett lovar mer och visar att Guidetti mycket väl kan bli en attraktion med några fler matcher bakom sig. Det är nog de flesta överens om som såg den här matchen på Vångavallen.

Brommapojkarna började bäst och ledde efter första halvlek på poäng så mycket 0-0 det nu än stod.
En hel del halvchanser och Gabriel Petrovic stolpträff efter en halvtimme var BP:s blandning så långt.
Trelleborgs tränare var med rätta kritisk mot egna laget som inte alls orkade med att upprepa det fina spelet mot IFK Göteborg senast.

– Vi har inte visat någon energi i första halvlek. Det handlar om att vi måste komma igång och tar steget, sade Trelleborgstränaren Alf Westerberg i halvtid till ppv.

I andra halvlek blev det bättre men trots Magnus Anderssons två öppna lägen så blev det BP som avgjorde.

Publicerad 2010-04-20 kl 11:20

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.