Wulff straffräddade Elfsborg: Läste av honom

I ledning 2-1 fick Malmö straff och chans att punktera toppmötet mot Elfsborg. Då klev målvakten Joakim Wulff fram och räddade sitt Elfsborg som till slut kunde få med sig en poäng.

- En fantastisk känsla att nypa straffen, speciellt i det läget. De hade ju chansen att döda matchen där, säger Joakim Wulff.

- Jag läste av honom ganska tydligt och gick i rätt hörn.

Det var i den 80:e minuten som kvicke Daniel Larsson blev kapad av Johan Karlsson och solkar straff till Malmö som vid tidpunkten var i 2-1 ledning. Figueiredo stegade upp men Joakim Wulff räddade.
I slutändan visade sig straffräddningen bli en poäng värd. För med fem minuter kvar fick även Elfsborg straff efter att Daniel Andersson tagit bollen med handen i straffområdet och Denni Avdic gjorde inget misstag från straffpunkten - kvitterat till 2-2.

Elfsborg andremålvakt Joakim Wulff har tagit chansen sedan förstemålvakten Ante Covic blev utvisad mot Göteborg för tre veckor sedan. När Covic kom tillbaka från sin avstängning hade Wulff förpassat australiensaren till en plats på bänken. Och efter dagens insats lär det förbli så åtminstone en match framöver.
- Ja, det tror jag. Det har fungerat bra för mig.

Innan Wulffs matchavgörande räddning hade Jimmy Durmaz - i den 26:e minuten - gett Malmö ledningen med ett kanonskott upp i vänstra krysset från straffområdeskanten. Och bara tio minuter senare utökade Wilton Figueiredo till 2-0. En relativt ologisk ledning då Elfsborg förde spelet inledningsvis.
- Jag tycker att vi var det bättre laget, men de kontrade effektivt, säger Joakim Wulff.

Reduceringen lät dock inte vänta på sig. Endast två minuter efter Figueiredos mål högg skytteligaledaren Denni Avdic på en retur och 2-1. Spelmässigt var matchen fantastisk med allsvenska mått mätt - kanske den bästa för året - med fina anfallskombinationer och målchanser i mängder. Och slutresultatet får ses som rättvist även om inbytte James Keene fick ett jätteläge att avgöra på stopptid, men hans nick från en meters avstånd gick otroligt nog över.

- Det var säkert en underhållande match att titta på, nog en av de bättre matcherna i år i allsvenskan. Jag tycker det är väldigt starkt av oss att komma tillbaka från ett 0-2 underläge, avslutar Wulff

Publicerad 2010-05-05 kl 23:28