Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ytterbacken som Djurgården "missade": "Absolut bättre än Piotr"

Allsvenskan

Djurgården har värvat Piotr Johansson under vintern.
Fotbollslabbets Ola Lidmark Eriksson tycker att Brice Wembangomo hade varit ett starkare alternativ. 
- Jag håller honom absolut som bättre än Piotr, säger experten.

Foto: Bildbyrån

I somras sålde Djurgården Aslak Witry, som då hade imponerat stort på sin högerbacksposition. Norrmannen var när han lämnade lagets främste målskytt. Någon ersättare kom inte utan under hösten täcktes högerbackspositionen upp av befintliga spelare i truppen.

Men nu under vintern har en ny ytterback anslutit i form av Piotr Johansson från Kalmar FF. En rent statistisk bra ytterback, enligt Fotbollslabbet Ola Lidmark Eriksson.

- Han är helt okej, jag håller honom som en av de bättre så. Jag tror han kommer göra det helt okej men han kommer ju inte vara så outstanding som till exempel Witry var som ytterback. Man kan nämna några i Skandinavien som är bättre, men jag tror han kommer göra det helt okej, säger Lidmark Eriksson.

ANNONS

Men det finns främst en annan spelare i Skandinavien som han tycker att Djurgården missade under vintern. Brice Wembangomos kontrakt med Sandefjord löpte ut under vintern och han var därmed tillgänglig på fri transfer.

- Brice har ju dykt upp på radarn hos oss ganska länge som en jättespännande ytterback med jättefina attribut. Vi håller honom som en av de bästa spelarna i Eliteserien och hade varit ett kap utifrån att hans kontrakt gick ut, det är ju ingen övergångssumma där. Det gör det ju ännu mer intressant, säger Lidmark Eriksson.

I jämförelse med Johansson ser Lidmark Eriksson norrmannen som ett klart bättre alternativ för Djurgården.

- Jag håller honom absolut som bättre än Piotr. Då vill jag inte påstå att Piotr är dålig, det är inte det jag säger utan jag säger att Brice är bättre. Det är kontentan. Brice har dribblingarna och fler chansskapande passningar, får in bollen oftare i straffområdet och assisterar till fler lägen. Så offensivt sett absolut så att Brice är bättre, säger han.

ANNONS

8 januari blev Wembangomo klar för en ny klubb, i form av norska succélaget Bodø/Glimt.

- Så är det ju inte alla allsvenska klubbar som hade kunnat ta honom. Säg att det kanske är de bästa fem men Djurgården är ju en av dem som absolut hade kunnat om de hade velat, menar Lidmark Eriksson.

Publicerad 2022-02-17 kl 17:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto