Zlatan kunde inte stoppa AIK - "Vi möter ett bättre lag"

Det blev en tung debut för Zlatan Azinovic i Trelleborgs-målet. Lånet från Kalmar FF fick släppa två bollar bakom sig medan lagkamraterna kammade noll framåt, i söndagens match mot AIK.

AIK befäster tredjeplatsen i den allsvenska tabellen. Detta efter söndagens 3-0 seger hemma på Råsunda mot Trelleborg. Ett Trelleborg som ligger allt mer illa till på den nedre halvan av tabellen, efter endast tre poäng på de fem senaste matcherna.

- Vi möter ett bättre lag idag helt enkelt, säger TFF-tränaren, Tom Prahl, till Canal Plus efter matchen.

AIK öppnade matchen piggt och fick även utdelning efter en knapp halvtimmas spel. Mohamed Bangura dundrade en frispark i Zlatan Azinovic vänstra stolpe och bollen studsade rakt ut till en fristående Nils-Eric Johansson, som enkelt slog in sitt andra mål får säsongen.

- Mohamed slår den i en svår höjd för målvakten och sen studsar den ut fint till min vänsterfot och jag försöker bara styra den på mål, sa "Nisse" till Canal Plus i paus.

AIK hade förkrossande 7-1 i avslut efter den första halvleken och fortsatte på den inslagna linjen i den andra. I den 59:e matchminuten fick så Mohamed Bangura tillfälle till lekstuga. Anfallsstjärnan snurrade upp flertalet TFF-spelare och efter fin räddning av Zlatan kunde Robert Åhman-Persson smälla upp bollen i nättaket.

- Vi har svårt att få igång något eget spel och vi har problem med underlaget och bollen, men det är givetvis ingen ursäkt. Det är alltid svårt att möta AIK på bortaplan. De pressar oss hårt och vi tappar fysiskt, säger Tom Prahl.

Det blev tillslut 3-0 till Gnaget efter att skadedrabbade Gabriel Özkan tryckt dit sitt första allsvenska mål sedan 2009. Viktor Lundberg drog på ett hårt skott utifrån som Zlatan Azinovic tappade rakt ut till en fri Özkan.

- Det var otroligt skönt att få göra mål igen, säger Özkan till Canal Plus.