Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Zoran osäker på Riihilahtis framtid i DIF

Aki Riihilahti kan ha gjort sitt i Djurgården. Tränare Zoran Lukic har svårt att se en plats för finländaren i Djurgården efter misslyckandet i USA.

- Aki Riihilahti är en jätteduktig fotbollsspelare men hans skadebakgrund ställer till det för oss och för honom, säger Djurgårdens tränare Zoran Lukic till FotbollDirekt.

- Att vi dessutom inte kunnat se honom i spel har ställt till det ytterligare för oss. Nu hade vi inte räknat med honom, men han är vår spelare för tillfället.

Riihilahti anlände till Djurgården under sommaren 2007 med ambitionen att vinna titlar. Efter att ha gjort en briljant höst gick Djurgården obesegrade med Riihilahti i laget och slutade till slut på en 3:e plats i allsvenskan. Därefter har tiden varit tyngre för finländaren, skadeproblemen har satt stopp för den hårdföre mittfältaren och under fjolåret blev det totalt bara två allsvenska matcher.

Under vintern har MLS-laget San Jose visat intresse för finländaren. Övergången såg länge klar ut och Djurgården satt endast och väntade på att pappren från USA skulle anlända för att bekfräfta övergången. Till slut fick Djurgården beskedet att Riihilahti inte klarade läkarundersökningen vilket gjorde att övergången gick i stöpet. Något som nu ställer till problem för Stockholmsklubben.

Tidigare under vintern har Stefan Batan ratats på grund av att tränarduon inte tyckt att Batan passar in i Djurgårdens spelsätt och spelsystem. Något som Lukic inte tror är fallet med Riihilahti.

- Aki skulle säkert kunna anpassa sig till vårat spelsystem, men sedan vi (Zoran Lukic och Andrée Jeglertz) anlände till klubben har han mest gått skadad vilket inte har givit oss en chans att ens titta på honom. På så sätt går det inte heller att göra en rättvis bedömmning om han passar in eller inte.

- Det i kombination med att erbjudandet från USA uppkom har gjort att han egentligen inte varit aktuell för oss förrän nu, säger Zoran Lukic.

Publicerad 2009-03-06 kl 15:42
Annons
Annons
Annons