Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

18:30 på fotbollskanalen.se: Sundhage favorit till årets tränare: ”Bara stolt”

Andra ligor och cuper

Pia Sundhage tog sitt andra raka OS-guld med USA i somras. I kväll kan hon utses till årets bästa tränare vid Fifa-galan.
- Bara stolt och glad att få åka ned dit, säger hon till fotbollskanalen.se.

Foto: Scanpix

Zlatan Ibrahimovic missade topp tre-nomineringen till Ballon d’Or-utmärkelsen. Men en svensk kan fortfarande kamma hem ett fint pris vid Fifa-galan i Zurich under måndagskvällen.

Nyblivna svenska förbundskaptenen Pia Sundhage är nominerad till årets damtränare efter sitt andra raka OS-guld med USA.

- Jag har ingen aning om hur det känns. Jag är bara stolt och glad att få åka ned dit. Det ska bli roligt att träffa mina gamla spelare (Abby) Wambach och (Alex) Morgan (nominerade till årets damspelare). Det är även roligt att få bli nominerad för tredje gången, säger Sundhage till fotbollskanalen.se.

Annons

Och det kan bli tredje gången gillt för svenskan. Vid hennes två tidigare nomineringar har tyskan Silvia Neid (2010) och japanen Norio Sasaki (2011) vunnit utmärkelserna.

Den sistnämnde är även nominerad i år igen tillsammans med franske förbundskaptenen Bruno Bini.

- Sasaki är värd att vinna. Japan spelar bra och rolig fotboll och han (Sasaki) har gjort det väldigt bra med Japan. Bini är också värd att vinna. Det är två väl meriterade tränare.

Nog måste ändå Sundhage stå som favorit till priset efter sommarens OS-succé där USA slog just Japan med 2-1 inför 80 000 åskådare på Wembley. Frankrike placerade sig på en fjärdeplats efter att ha förlorat bronsmatchen mot Kanada.

Fifa-galan ser du live här på fotbollskanalen.se med start 19.00.

Publicerad 2013-01-07 kl 15:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto