Amartey startade när Ghana vann

Andra ligor och cuper

Matchen såg ut att slut mållös – men Asamoah Gyan ville annorlunda. Ghanas storstjärna tryckte in 1-0 mot Algeriet på övertid i afrikanska mästerskapen.

Asamoah Gyan.

Den förre djurgårdaren (nu i FCK) Daniel Amartey fanns med från start och svarade för en mycket stabil insats i mittförsvaret. Det är väl egentligen mer än man kan säga om Ghana som helhet, där laget såg ganska energilöst ut och saknade genombrottskraft under fredagskvällen. Men i andra halvlek vaskade de fram ett par chanser. Först sköt Asamoah Gyan över från en bra position, och sedan revanscherade han sig med att sätta matchens enda mål när klockan passerat 90 minuter.

Därmed tog Ghana revansch från förlusten i öppningsmatchen mot Senegal och nu är grupp C helt öppen.

David Accam, tidigare HIF, satt på bänken hela matchen.

Publicerad 2015-01-23 kl 19:05