Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Ansågs för dåliga för att ens delta - vann afrikanska Champions League

Algeriets fotbollsförbund bad Sétif att dra sig ur afrikanska Champions League eftersom de ansågs vara för dåliga. Idag vann Sétif finalen mot Vita Club. 

I vanliga fall är den tunisiska ligan den klart starkaste i Afrika, men Mazembe från DR Kongo ses som den största klubben. I årets afrikanska Champions League-final var det dock en klubb hos Tunisiens granne Algeriet, förra säsongens ligatrea ES Sétif, och Mazembes konstanta lillebror Vita Club som ställdes mot varandra i en skrällfinal. 

Första finalen spelades i DR Kongo och slutade 2-2. Idag spelades returen i Algeriet, och passande nog också på Algeriets självständighetsdag. Två snabba mål i början på andra halvlek skapade ett nervigt slut, men eftersom matchen slutade 1-1 innebar det att segern gick till Sétif tack vare regeln om bortamål.

Ännu mer imponerande kring Sétifs seger var att det algeriska fotbollsförbundet ville att klubben skulle dra sig ur mästerskapet, eftersom de ansågs för dåliga efter flera tunga spelartapp. I en intervju med Soccerway bekräftade Sétifs tränare Kheïredinne Madoui historien.

- Fotbollsförbundet ville att vi skulle dra oss ur turneringen på grund av schemaskäl och också för att de kände att vi inte skulle vara tillräckligt konkurrenskraftiga i turneringen.

Den algeriska storklubben Sétif lyckades dock ta sin andra CL-titel, den andra togs 1988, och spräckte också Al-Ahlys segersvit. Egyptiska Al-Ahly hade vunnit mästerskapet både 2012 och 2013. Sétifs tränare Madoui, 37 år, blev också den yngsta tränaren någonsin att vinna turneringen. 

Publicerad 2014-11-01 kl 22:28
Annons
Annons
Annons