Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

Backe exklusivt till fotbollskanalen.se: Otroligt spännande

LUGANO. Kravet är att ta Mexiko till VM i Sydafrika - och sedan längre än åttondelsfinal.
Sven-Göran Eriksson är ny förbundskapten och Hasse Backe hans assisterande och de ser fram emot det nya jobbet.
- Otroligt spännande, Mexiko vann U 17-VM för tre år sedan och det kommer fram många nya talanger, säger Hasse Backe i en exklusiv intervju med fotbollskanalen.se.

Nu är det klart: Sven-Göran Eriksson blir förbundskapten för Mexiko och Hasse Backe blir assisterande förbundskapten och Tord Grip tar hand om scoutingen i Europa.
- Jag och Svennis kommer att bosätta oss i Mexiko och vi ska följa den inhemska ligan och se de lokala fajterna.
Tord (Grip) tar hand om Europa och troligen blir han stationerad i Spanien, dels för att de flesta mexikanska spelarna är där, dels för att lära sig språket så snabbt som möjligt, säger Hasse Backe till fotbollskanalen.se.

Det är precis efter den första presskonferensen i Mexiko och Hasse Backe är väldigt glad över att det löste sig med ett så bra jobb, som han ser det.
- Väldigt kul och det känns som en oerhört äventyr och en stor utmaning. Det här är något helt nytt och jag tror det kommer att ge mycket.

Hur känns det?
- Spännande, det här är ett enormt fotbollsland och med ett grymt intresse. Det roliga är att klubbarna backar upp landslaget som nästan är viktigare än klubbarna och det gör att det blir bra förutsättningar.

Den svenska tränartrion har skrivit kontrakt över VM 2010 i Sydafrika - men just nu leds landslaget av tillfällige tränaren Jesus Ramirez - efter att Hugo Sanchez fått sparken.
Och ännu tar inte svenskarna över:

- Nu ska vi först se Mexikos fyra närmaste landskamper innan vi tar över. Man spelar mot Argentina i San Diego, mot Peru i Chicago och därefter ett dubbelmöte mot Belize. Därefter blir det klart vem man möter i VM-kvalet som börjar 20 augusti, säger Hasse Backe.

När tar ni över? - Vi startar upp i mitten av juli och sedan börjar den inhemska ligan 26 juli. Därefter är det ju den första VM-kvalmatchen 20 augusti.

Vad har ni för krav på er?
- Att nå VM är självklart ett krav. Om man ser historiskt så spelar Mexiko fyra matcher i VM, alltså gruppspel och sedan åker man ut i första slutspelsmatchen. Nu måste vi jobba för att göra ett bättre resultat i VM och gå längre än så.

Hur bra är landslaget och vilka stjärnor tror du på? - Vi sade nu på presskonferensen att vi inte ska kommentera några spelare innan vi har tillträtt. Men man kan säga rent generellt att det är ett otroligt spännande lag, Mexiko vann U 17-VM för tre år sedan och det kommer fram många nya talanger.

När det gäller andra bud från klubbar som Chelsea och Benfica så vill inte Hasse Backe kommentera dem utan konsterarer bara att Mexiko varit hett hela vägen.

Bra betalt? - Det kommenterar jag inte.

Kan du säga något om sättet ni fick lämna Manchester City på? - Det kommenterar jag inte heller.

Hasse Backe måste därefter hasta vidare för nu väntar resa till San Diego och landskamp mellan Mexiko och Argentina som första uppdrag.

Publicerad 2008-06-03 kl 23:59
Annons
Annons
Annons