Bara 1-1 för Man United mot AIK - om fem dagar börjar tävlingssäsongen

Andra ligor och cuper

Bara fem dagar kvar till Manchester Uniteds tävlingssäsong börjar.
Då blev det bara 1-1 mot AIK.

Manchester United kom till spel med en väldigt stark startuppställning. Nemanja Vidic och Jonny Evans bildade mittlås, Michael Carrick och Ryan Giggs spelade på det centrala mittfältet och längst fram hade man Robin van Persie. Ändå bjöd AIK upp till match. Hemmalaget höll jämna steg med ett av världens bästa lag - kanske för att tränaren David Moyes har kört hårdträning med sitt nya lag.

Inte helt orättvist tog AIK ledningen i den andra halvleken. Robin Quaison fick bollen en bit utanför motståndarnas straffområde, avancerad och smekte upp 1-0 i Anders Lindegaards vänstra kryss - ett riktigt drömmål av Quaison som är en stor Manchester United-supporter.

Med 22 minuter kvar av matchen kvitterade Manchester United. Michael Carrick slog en fin passning ut till högeryttern Wilfred Zaha som i sin tur slog in bollen i straffområdet. Där dök Angelo Henriquez upp och stötte in 1-1 inför 30 012 åskådare på Friends Arena.

AIK gjorde elva byten i matchen medan Manchester United bara tog ut fem startspelare. Nani och Jonny Evans utgick med känningar. Nemanja Vidic, Robin van Persie, Rafael, Michael Carrick, Anderson och Patrice Evra spelade hela matchen.

På söndag börjar Manchester Uniteds tävlingssäong. Då väntar Wigan i Community Shield.

Startuppställningar:

AIK: Stamatopoulos - Ofori, Backman, Milosevic, Johansson - Bahoui, Quaison, Borges, Moro, Mutumba - Igboananike

United: Lindegaard - Rafael, Evans, Vidic, Evra - Zaha, Carric, Anderson, Giggs, Nani - van Persie

Publicerad 2013-08-06 kl 21:21