Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Bayerns glädje - ökar transferbudgeten med 230 miljoner per år

Bayern München förbättrar sin styrkeposition ännu mer i Bundesliga. Genom att betala av ett dyrt lån frigör klubben ett ökat värvningsutrymme på omkring 230 miljoner kronor per säsong.

Tidningen the Guardian skriver att den tyska klubben för första gången hittills överstiger 500 miljoner pund (5,7 miljarder kronor) i omsättning för det här kalenderåret. Och intäkterna är så pass stora att FC Bayern nu kunnat betala av hela sitt lån på Allianz Arena i förtid. Egentligen skulle amorteringarna för anläggningen fortsätta i ytterligare 16 år framöver, innan hela beloppet på 4,5 miljarder kronor var täckt, men VD Karl-Heinz Rumenigge berättar att saken redan är klar.

- Vi har bekostat hela stadion själva. Finansieringsplanen sträckte sig egentligen från 2005 till 2030, men på nio och ett halvt år har vi nu alltså betalat av de 4,5 miljarderna, säger Rumenigge enligt the Guardian.

När amorteringskravet försvinner får Bayern mer pengar över till exempelvis spelarköp, och the Guardian skriver att det kan röra sig om ungefär 230 miljoner kronor per år. Tidningen hänvisar till klubbens tidigare ordförande Uli Hoeness som i en intervju för några år sedan bekräftade att när arenan var avbetalad skulle pengarna för den investeras i "att göra laget bättre".

Publicerad 2014-11-20 kl 21:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons