Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Bråket om Zlatanpengarna fortsätter i Malmö: "Kom inte fram till något"

Foto: Scanpix

Bråket om Zlatans solidaritetsersättning fortsätter. Tre Malmöklubbar möttes på fredagen för att lösa schismen – men det fyra timmar långa sammanträdet ledde ingenvart.

Ända sedan Zlatan Ibrahimovic flyttade från Milan till Paris Saint-Germain har FBK Balkan, BK Flagg och FC Rosengård tvistat om vem som egentligen har rätt till en del av transfersumman, omkring en halv miljon kronor. Det rör sig om den så kallade solidaritetsersättning för säsongen 1993, året innan forwarden flyttade till Malmö FF, skriver Sydsvenskan.

På fredagen förhandlade parterna tillsammans med fotbollförbundets medlare och chefsjurist Krister Malmsten, men utan att komma fram till något konkret.

– De ville att vi skulle diskutera oss fram till något, vi fick presentera våra case och sedan hade vi enskilda samtal. Vi försökte vara konstruktiva, säger Anders Henriksson, ordförande för BK Flagg, till Sydsvenskan.

Vad ska ni göra nu?
– Vi ska fråga medlemmarna och styrelsen vad de tycker att vi ska göra. Vi driver en ideell verksamhet och om våra medlemmar tycker att de har rätt till en ansenlig summa pengar så måste vi gå vidare.

Ivan Milosevic, ordförande för FBK Balkan, och Niklas Carlnén i FC Rosengård ger snarlika svar.

– Vi gick in med attityden att lösa det, men vi kom inte fram till något. Nu ska vi rapportera till styrelsen och se vad vi gör efter det, säger Carlnén.

Samtliga tre föreningar uppger dock att de kan tänka sig ett nytt möte inom kort för att återuppta överläggningarna.

Publicerad 2013-05-18 kl 09:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons