Brann tog livsviktig seger - upp på kvalplats

Andra ligor och cuper

När det behövdes som mest tog Rikard Norling och hans Brann en oerhört viktig seger i bottenstriden i den norska ligan. Laget ligger nu på en kvalplats inför sista omgången.

Nästjumbon Brann ställdes mot Sogndal på kvalplats i den norska ligan. Vid förlust hade Brann, som tränas av Rikard Norling, varit ute ur högstaligan. Men istället tog man en extremt viktig seger.

Och det var två mål precis i slutet av första halvlek och början av andra som skulle rädda Bergen-laget. Jonas Gronner satte 1-0 i den första halvlekens sista minut. Och i den andra halvlekens första minut utökade Azar Karadas till 2-0.

Ulrik Flo reducerade för Sogndal men närmare än så kom man inte. Brann vann matchen med 2-1 och tog tre oerhört viktiga poäng som tog laget förbi Sogndal i tabellen. Inför den sista omgången, där man ställs mot Haugesund på bortaplan, ligger man nu på kvalplats. Brann är två poäng före Sogndal.

Publicerad 2014-11-02 kl 20:20