Brann vann sista matchen - kvalar för att hålla sig kvar

Andra ligor och cuper

Rikard Norlings Brann vann över Haugesund med 3-2 i den sista omgången av norska ligan. Nu får man kvala för att hålla sig kvar i serien.

Det blev inte alls den säsong som Rikard Norling och Brann hoppats på när MFF-guldtränaren kom till klubben. Men till slut kunde Bergen-laget ändå undvika direktnedflyttning från den högsta serien. Efter vinsten mot bottenkonkurrenten Sogndal i förra omgången låg man på kvalplats inför den avslutande omgången, med två poängs försprång.

I den sista omgången mot Haugesund skulle Brann klara det av egen maskin. Erik Huseklepp och Jakob Orlov, Gefles förre anfallare, gav Brann en drömstart med en 2-0-ledning redan efter tolv minuter. Men Chris Gytjaer reducerade i slutet på den första och Kristoffer Haraldseid kvitterade mot slutet av den andra.

Det blev en lång övertid och när klockan var uppe på nio minuters tilläggstid avgjorde Brann matchen när Andreas Vindheim satte 3-2.

Sogndal förlorade med 2-0 mot Stabaek och kunde inte knappa in i tabellen. Brann får nu kvala för att hålla sig kvar i den högsta serien.

Publicerad 2014-11-09 kl 20:00