Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: David B Larsson

Bröndby hotade med konkurs - men nu kommer spelarlönerna

Konkurshotet verkar lindras lite för Bröndbys del. På måndag ska spelarna och personalen få ut all lön som klubben släpat efter med den senaste månaden.

Köpenhamnslaget har ju hamnat i en extremt svår ekonomisk sits och en av orsakerna är den omtvistade semesterersättningsdomen som kom i höstas. Där ingick svenske Martin Ericsson och två andra spelare i ett pilotfall som blev vägledande för hela spelarmarknaden.

ANNONS

Domen då gjorde gällande att Bröndby och många andra klubbar måste betala miljonbelopp till nuvarande och tidigare truppmedlemmar. Detta på grund av uteblivna ersättningar som skulle ha adderats till grundlönen, men som klubbarna systematiskt anklagas för att ha struntat i. För Bröndbys del rör det sig om 31 miljoner danska kronor som ledningen inte kunnat eller velat skrapa fram.

För att lösa problemet begärde Bröndbys styrelse i början av januari att spelarna skulle gå ned i lön, men efter fackliga förhandlingar blev svaret nej. Då svarade klubben med att inte betala ut några pengar alls för innevarande månads arbete – trots att alla anställda skulle ha fått sin lön senast i torsdags.

Men Berlingske Tidende skriver nu att det hela bara var en förhandlingsstrategi från Bröndbys sida. Egentligen saknas inte pengar för att klara driften, enligt tidningen, men skälet till att ingen lön kom före helgen uppges ha varit att man velat sätta press på spelarnas fackförening. Budskapet ska ha varit att kravet på semesterersättning för gångna säsonger kan medföra att den framtida verksamheten inte bär sig – och då blir det ingen lön alls.

ANNONS

Men facket synar korten och när ingen lön kom meddelade dess representanter att Bröndby får tre dagar på sig att betala – annars utnyttjar alla spelare en klausul som ger dem rätt att fritt byta klubb utan ersättning för Bröndbys del. Därmed ska Bröndby ha aviserat att lönen till administrativ personal och spelare betalas ut på måndag.

Samtidigt pågår ett febrilt arbete med att hitta investorer som kan skjuta in pengar i klubben och säkra dess existens. Den processen ser lovande ut, skriver BT.

Publicerad 2013-02-03 kl 11:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto