Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Daily Mirror: Världsstjärnor överväger att rata sina landslag

Världen

Antalet matcher fortsätter att öka inom världsfotbollen.
Nu överväger flera "toppstjärnor" att sluta i sina landslag, hävdar Daily Mirror.

Foto: Bildbyrån/Instagram

"Bara" 29 år gammal tog Raphaël Varane i fjol beslutet att sluta spela för Frankrikes landslag. Manchester United-stjärnan medgav i samma veva att antalet matcher per säsongen var ohållbart att hantera för hans kropp och mentala hälsa.

- Att spela på högsta nivå är som att vara i en tvättmaskin. Du spelar hela tiden och du slutar aldrig. Våra scheman är överbelastade. Jag känner att jag har kvävts av mängden fotboll och jag vet att många andra spelare samma sak, sa Varane då.

Jürgen Klopp och Pep Guardiola har länge gått längst fram i ledet i frågan och ofta riktat kritik mot både Fifa och Uefa för antalet matcher per säsong. Och enligt fotbollsförbundens framtidsplaner kommer siffran bara att öka kommande år.

Annons

Även Kevin De Bruyne har uttryckt sig kritiskt till det ökande matchandet. Därtill tror Real Madrid-stjärnan Thibaut Courtois att den korsbandsskada han nyligen ådrog sig hänger ihop med det tajta spelschemat som var 2022/23.

- Spelare behandlas som robotar. Det är inte konstigt att det är så många skador. Det är inte heller konstigt att spelare ger upp landslagsfotboll för att i stället ladda om batterierna, har Courtois sagt tidigare.

Nu skriver Daily Mirror att flera "toppstjärnor" är redo att ta rygg på Raphaël Varane och sluta spela landslagsfotboll. Detta för att inte bränna ut sig.

Enligt tidningen är dessutom vissa spelare satta under press av sina klubbar som hellre vill att deras stjärnor ska vila under landslagsuppehållen snarare än resa runt, riskera skador och ådra sig ökad trötthet - som i längden kan leda till skador.

Annons

Det återstår att se hur många stjärnspelare inom världsfotbollen som väljer att lägga sina respektive landslag åt sidan framöver.

Publicerad 2023-09-17 kl 11:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto