Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Danska OB gick back 26 miljoner

Foto: TT

OB nådde inte Europa i fjol - och gick back.

Det är inte bara inom svensk fotboll det går tungt ekonomiskt. Organisationen bakom danska superligaklubben OB gick minus nära 26 miljoner förra året. 

Minus 25,8 miljoner är resultatet 2013 för Odense Sport & Event, organisationen bakom superligaklubben OB i Danmark, uppger ekstrabladet.dk.

- Det råder inga tvivel om att det varit några hårda år för verksamheten. Och hårdare än vi förväntat, säger styrelseordförande Niels Thorborg uppger sajten.

- Men det finns en god och solid plan för framtiden och vi har kommit långt i arbetet med omställningen till den ekonomiska verkligheten. Det kommer vi se effekten av under de kommande åren, säger Thorborg.

Orsakerna till det katastrofala resultatet ser klubben bland annat i de uteblivna sportsliga framgångarna. OB slutade tia senaste säsongen och missade Europa-spel.

- Placeringen innebar att vi gick miste om intäkter från deltagande i europeisk fotboll och vi fick en nedgång i tv-intäkter, säger sportchef Jesper Hansen.

Även spelarövergångarna gick back för klubben. Man köpte mer än man sålde, minus 6,9 miljoner.

- Vi är i full gång med att implementera OB:s strategi vad gäller bland annat att använda spelare från de egna leden, säger Hansen.

Odense Sport & Event förväntar sig ett bättre resultat 2014. OB ligger sexa i ligan för närvarande.

Publicerad 2014-03-31 kl 15:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons