Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Danska veteranen vill bli topptränare i hemlandet: "Är realistiskt"

Den danske veteranen Jon Dahl Tomasson vill bli tränare i hemlandet.

- Jag är redo för nästa steg, säger han.

Sedan han slutade som spelare för ett par år sedan har den förre landslagsforwarden utbildat sig i Danmark och Holland, och även jobbat som assisterande tränare för Excelsior. Nu vill han gå vidare i karriären.

- Jag har ett år kvar på mitt kontrakt i Excelsior, men det är inte så ambitiöst att vara assisterande tränare på ett och samma ställa i många år, när man egentligen vill vara chefstränare, säger Tomasson till Ekstrabladet.

Han ser framför allt tre möjligheter framför sig för de kommande säsongerna.

- Antingen att bli chefstränare i Danmark, alternativt chefstränare eller assistent i en stor holländsk klubb. Eller så blir man ansvarig för en ungdomsakademi i Holland, lite som Philip Cocu blev i PSV innan han blev chefstränare, säger Tomasson.

- Just nu är det inte så realistiskt att jag får ett anbud som chefstränare i en holländsk storklubb. Men assisterande tränare är realistiskt. Att bli chefstränare i Danmark är realistiskt. Samma sak med ett ungdomslag i Holland. Jag kan tänka mig alla de sakerna, och i slutändan handlar det bara om att tajmingen ska vara rätt och att man ska få möjlighet att samla en bra stab omkring sig.

Publicerad 2013-05-19 kl 11:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons