Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Därför nobbar Norge-svensken allsvenskan: ”Inte topp 3-klubb”

Andra ligor och cuper

Anel Raskaj väljer att fortsätta i Norge trots intresse från allsvenskan.
- Jag kände att det måste till något riktigt bra, som en topp 3-klubb i Norge eller Sverige för att jag skulle lämna, säger Raskaj.

Anel Raskaj förlängde i dag med norska Sandnes Ulf – den förre HBK-mittfältaren har skrivit på för två nya år med Tippeligaklubben, trots konkurrens från klubbar i både Norge och Sverige.

- Jag kom överens med Sandnes efter säsongen om att jag lämnar om jag får något förslag från en topp 3-klubb i Norge eller Sverige, annars förlänger jag det utgående kontraktet. Vi hade satt 20 december som sista datum, och jag kände att jag inte ville vänta längre, säger Raskaj till FotbollDirekt.se.

- Jag har kommit att trivas väldigt bra där och kommit nära klubben och spelarna. Jag kände att det måste till något riktigt bra, som en topp 3-klubb för att jag skulle lämna. En mittenklubb, då kändes det inte som så stor mening.

ANNONS

Hur pass bra alternativ hade du – det var en klubb i allsvenskan bland annat?

- Ja, det var ett bra alternativ, men jag kände en större säkerhet kring hur man ville använda mig här i Sandnes. Även om vi låg i botten i år så har jag en tydlig roll här och man bygger mycket av spelet på mig.

När Raskaj kom fram i Halmstad i mitten av 00-talet så spåddes han en stor framtid och jämfördes av dåvarande tränaren Janne Andersson med Zinedine Zidane . Nu har han 23 år gammal fått fart på karriären i Norge efter några tuffa år, och han känner stor tacksamhet gentemot Sandnes Ulf. En satsning från klubbens sida på att etablera sig i Tippeligan vägde också över för norrmännen.

- Jag vet att jag finns med toppklubbarnas listor här i Norge, men en flytt till en sådan klubb bygger också på att spelare på min position skulle försvinna i januarifönstret. Och jag har väl känt att om jag fortsätter min utveckling här så kommer den chansen ändå, eller kanske i utlandet också. Så det här känns som ett bra beslut.

ANNONS
Publicerad 2012-12-20 kl 18:05
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto