Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Därför nobbar Norge-svensken allsvenskan: ”Inte topp 3-klubb”

Anel Raskaj väljer att fortsätta i Norge trots intresse från allsvenskan.
- Jag kände att det måste till något riktigt bra, som en topp 3-klubb i Norge eller Sverige för att jag skulle lämna, säger Raskaj.

Anel Raskaj förlängde i dag med norska Sandnes Ulf – den förre HBK-mittfältaren har skrivit på för två nya år med Tippeligaklubben, trots konkurrens från klubbar i både Norge och Sverige.

- Jag kom överens med Sandnes efter säsongen om att jag lämnar om jag får något förslag från en topp 3-klubb i Norge eller Sverige, annars förlänger jag det utgående kontraktet. Vi hade satt 20 december som sista datum, och jag kände att jag inte ville vänta längre, säger Raskaj till FotbollDirekt.se.

- Jag har kommit att trivas väldigt bra där och kommit nära klubben och spelarna. Jag kände att det måste till något riktigt bra, som en topp 3-klubb för att jag skulle lämna. En mittenklubb, då kändes det inte som så stor mening.

Hur pass bra alternativ hade du – det var en klubb i allsvenskan bland annat?

- Ja, det var ett bra alternativ, men jag kände en större säkerhet kring hur man ville använda mig här i Sandnes. Även om vi låg i botten i år så har jag en tydlig roll här och man bygger mycket av spelet på mig.

När Raskaj kom fram i Halmstad i mitten av 00-talet så spåddes han en stor framtid och jämfördes av dåvarande tränaren Janne Andersson med Zinedine Zidane . Nu har han 23 år gammal fått fart på karriären i Norge efter några tuffa år, och han känner stor tacksamhet gentemot Sandnes Ulf. En satsning från klubbens sida på att etablera sig i Tippeligan vägde också över för norrmännen.

- Jag vet att jag finns med toppklubbarnas listor här i Norge, men en flytt till en sådan klubb bygger också på att spelare på min position skulle försvinna i januarifönstret. Och jag har väl känt att om jag fortsätter min utveckling här så kommer den chansen ändå, eller kanske i utlandet också. Så det här känns som ett bra beslut.

Publicerad 2012-12-20 kl 18:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons