Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Djurgårdsbossen öppnar för storförvärv

Det har under hösten ryktats om en större djurgårdssatsning mot kommande säsong - dock än så länge ingen offensiv. Men i dag öppnar Djurgårdens ordförande till sist för större nyförvärv.

Yussif Chibsah, Nahir Oyal och Martin Broberg är Djurgårdens tre nyförvärv fram till jul, om inget oförutsett inträffar.
Men ett riktigt stort namn saknas ännu, trots att en större satsning ryktats vara på gång.
Då hintar Djurgårdens ordförande Tommy Jacobson i dag om att saker och ting är på gång.

- Vårt uppdrag i styrelsen är att försöka att skapa resurser för de satsningar som Magnus Pehrsson bedömer vara riktiga för kommande säsong. Det kan ske med interna eller i vissa speciella fall externa medel, avslöjar Tommy Jacobson för FotbollDirekt.se.

ANNONS

Jämte har större resurser frigjorts genom dyrt avlönade spelare som försvunnit i Dembo Touray, Mattias Jonson och Prince Ekong.
Lägg där till Kennedy Igboananike, Johan Oremo och Jani Lyyski som alla är på väg bort.
Enligt FD:s beräkningar sparar här Djurgården totalt på nämnda namn omkring en miljon kronor i månaden, inklusive sociala omkostnader.
Med det sagt kommer här ett glädjebesked från Djurgårdens ordförande som lovar att i stort sett varenda krona oavkortat ska gå tillbaka till spelarbudget och öronmärkas för nya spelare.

- Ja, det är vår absoluta målsättning. Där kan, och kommer det ju bli öppningar vad gäller löneutrymmet för nya spelare. Dock måste vi också lösa finansieringen av övergångsbelopp och ev sign-on bonusar.

Därutöver slår Dif-basen fast att externa medel redan utnyttjats när det värvades danskt under säsongen och vill med det ha sagt att om bara möjligheter öppnas upp mot rätt spelare så finns inflytelserika männniskor som är beredda att gå in med pengar - men det vill som sagt till tillräckligt spännande namn.

ANNONS

- Om Magnus vill göra någon förstärkning så får vi göra det vi kan för att lösa det. Hittills har inte denna fråga varit något problem. Ett exempel är Peter Nymann som Magnus bedömde vara en nyckelspelare för sitt långsiktiga bygge som han verkligen ville ha till DIF. Det löste vi delvis med externa medel då vi inte hade utrymme i vår egna budget.
Hur som helst ser ordinarie spelarbudget ut att växa rejält till kommande säsong - i alla fall jämfört med den så barskrapade situation som rådde förra året vid samma tidpunkt.

- En otroligt viktigt post är hur sponsorförsäljning och framförallt hur försäljningen av årskort går. Där får vi en viktig indikation på intäktssidan för kommande säsong. Och den ser ju väldigt lovande ut såhär långt.

Så räknar du med att ni ska kunna presentera den där riktigt stora värvningen stil med en sådan som Odenses Andreas Johansson?

ANNONS

- Det är en fråga för Magnus, svarar Djurgårdens ordförande kort, utan att kommentera Johanssons namn.

Men lika mycket som ett riktigt iögonfallande nyförvärv, lika viktigt är det för djurgårdsbossen att göra klubben solitt grundtrygg igen - något som också har sitt pris - i form av tålamod.

- Ja, vårt övergripande mål är att skapa ett ekonomiskt stabilt DIF som har en stabilitet både organisatoriskt och ekonomisk som kan möjliggöra sportsliga framgångar även på sikt. Vi kommer inte att göra några investeringar som riskerar detta mål.

Fotbolldirekt

Publicerad 2011-12-17 kl 19:01
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto