Andra ligor och cuper

Bayern München besegrade Dortmund i Champions League-finalen i fotboll i våras.

Under lördagen var det ombytta roller i den tyska supercupfinalen.

Dortmund vann matchen med 4—2.

Till sist var det Dortmund som hemma på Signal Iduna Park lyckades bärga titeln. En skön revansch efter förlusten i Champions League-finalen tidigare i våras. Den här gången skrevs slutresultatet mellan de tyska bjässarna till 4-2, och det var en riktigt underhållande match som bjöds.

Redan efter sex minuter satte Marco Reus 1-0 till följd av en slarvig målvaktstavla och det resultatet stod sig ända fram till dess att en timme var spelad. Då hände många saker på kort tid. Först kvitterade Bayern genom Arjen Robben med huvudet på Philip Lahms inlägg, men bara ett par minuter senare ledde ett självmål till att Dortmund återtog ledningen. Och i det efterföljande anfallet ordnade Ilkay Gündogan 3-1 av bara farten genom att curla in bollen vid bortre stolpen.

En stund senare gav Arjen Robben Bayern nytt hopp med ännu ett mål, och Thomas Müller var nära att kvittera när han träffade ribban. Men till sist spikade Marco Reus slutresultatet till 4-2 efter ett fint mål.

Därmed stod det klart att Münchenklubbens nye manager Pep Guardiola misslyckades med första chansen att bärga en titel. Den gick i stället till Jürgen Klopp och hans Dortmund som firade med dans och sång framför den mäktiga ståplatsläktaren Südtribune.

Startelvorna:

Bayern: Starke, Lahm, Boateng, van Buyten, Alaba, Thiago, Shaqiri, Kroos, Müller, Robben, Mandzukic.

Dortmund: Weidenfeller, Grosskreutz, Subotic, Hummels, Schmelzer, Bender, Sahin, Cuba, Gundogan, Reus, Lewandowski.

Publicerad 2013-07-27 kl 22:33