Dortmund vann efter Robbens straffmiss

Andra ligor och cuper

Borussia Dortmund besegrade Bayern München i ett stekhett toppmöte i Bundesliga. Arjen Robben blev syndabock för Bayern med en missad straff.

Mario Götze har tränat med Dortmund de senaste dagarna efter att ha varit borta sedan i december. Men talangen fanns inte ens med i truppen till onsdagens toppmatch.

Redan efter två minuter var Kuba Blaszczykowski nära att ge hemmalaget ledningen efter att ha kommit igenom i djupled. Polackens avslut studsade decimetern utanför målet.

Tre minuter senare stod Neuer för en fantastisk räddning. Kagawa kom loss till höger om straffområdet men valde att spela bollen in i banan till Grosskreutz som tryckte till direkt från två meter. Manuel Neuer reflexräddade med foten på väg åt andra hållet. Akrobatiskt var ordet.

Efter 37 minuter var Robert Lewandowski ytterst nära att nicka in 1-0 för Dortmund. Vid ett inlägg hängde polacken länge innan han riktade nicken mot mål. Neuer var chanslös, men kunde se bollen studsa ut från stolpen.

Dortmund fick dock sitt ledningsmål med drygt tio minuter kvar. Robert Lewandowski stod kvar i position framför Manuel Neuer och klackskarvade in 1-0 för Dortmund efter att Grosskreutz fått halvträff.

Robben föll med fem minuter kvar i duell med Dortmunds målvakt Weidenfeller. Domaren blåste straff och Robben stegade fram. Holländaren placerade bollen åt Weidenfellers vänstra hörn, men straffen var svag och tysken räddade utan problem.

På tilläggstid fick sedan Robben ett läge som nästan var bättre än straffen. Subotic nickade i egen ribba och och Robben fick bollen vid sina fötter, metern från mållinjen men sköt över.

Lewandowski träffade sedan ribban efter att ha chippat bollen över Neuer. Men det spelade ingen roll. Dortmund besegrade Bayern München och är nu sex poäng före sina rivaler med fyra omgångar kvar.

Borussia Dortmund - Bayern München 1-0
1-0 Lewandowski (77')