Drömmål av Granqvist: Inte bara jag som blev chockad

Andra ligor och cuper

Andreas Granqvist har presenterat sig för hemmafansen i Groningen. Och som han gjorde det. Premiärmålet i söndagens 2-0-seger mot Utrecht var karriärens vackraste.
-Det var nog inte bara jag som blev chockad, säger Granqvist till TT.

-Jag fick bollen på egen planhalva, gick förbi deras forward och letade någon att passa.

Men det var ingen som visade sig och det var öppet i mitten, så jag fortsatte framåt. Och så kom jag nära mål och drog deras försvarare. Då var det bara målvakten kvar så jag sköt. Det blev en bra träff och mål, högt till vänster.

Den tidigare Helsingborgsspelarens mål kom i den 35:e minuten i första halvlek, som Granqvist beskriver som avvaktande - fram till målet.

Granqvists svenske lagkamrat, den betydligt mer vane målskytten Marcus Berg, avgjorde matchen med sitt 2-0-mål en dryg kvart in i andra halvlek.

Groningen har fått en bra start i den holländska ligan med två raka segrar och 6-0 i målskillnad.