Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Eddie skrivs ut i dag - berättar om fansens hyllningar: "Gråten satt i halsen"

Hyllad av 26 000 sjungande fans. Då brast det för Eddie Gustafsson, som skrivs ut från sjukhuset i dag.
- Gråten satt i halsen, säger han till fotbollskanalen.se.

När Salzburg tog emot Rapid Wien i en ren seriefinal under fredagskvällen på Wals-Siezenheim-stadion fanns målvakten på plats. Hans första officiella framträdande efter sitt horribla benbrott. Och mottagandet för svensken var kungligt.

- Helt fantastiskt. Supportrarna hade draperat en hel läktarsida, bakom ena målet, med en stor banderoll. Det var överväldigande, nästan för mycket. Man kan konstatera att hela upplevelsen var omtumlande, säger Gustafsson.

Han berättar att läkarna skriver ut honom från sjukhuset i dag, lördag, och att den långa vägen tillbaka redan inletts med rehabiliteringsträning och andra förberedelser.

- Jag ska göra comeback och komma upp i bättre form än någonsin. Det är inget snack om den saken. Att sluta med fotboll är inget alternativ. Läkarna säger sex månader och även om jag känner att det kan gå ännu lite snabbare finns ingen anledning att stressa, säger Gustafsson.

Under tiden på sjukhuset har krya på dig-hälsningarna strömmat in non stop, sedan närkampen med Linzspelaren Lukas Kragl kostade honom både vad- och skenben. Eddie Gustafsson berättar att han tvingats stänga av mobilen - och att hundratals sms fortfarande ligger olästa.

- Man blir oerhört glad över allt stöd. Fansen har en hemsida där man kan skicka mejl till mig. Hittills har 17 000 skrivit under. Det är faktiskt inget annat än otroligt, säger Gustafsson.

Med lite distans till själva situationen, vad säger du om Kragls satsning?
- Det är en ung grabb och han saknade rutin för att avgöra när man ska fullfölja och när man inte ska göra det. Han hade säkert aldrig kunnat föreställa sig att det skulle gå så illa, men jag tror absolut att han gick in för att trycka till mig. Han ville tackla. Men för egen del har jag släppt det nu. Mitt mål är bara att fokusera på att komma tillbaka så snart som möjligt.

Har du pratat med Kragl?
- Nej, inte mer än i halvtid innan jag åkte iväg med helikoptern. Han kom fram och vi snackade lite då, säger Gustafsson.

Vad händer härnäst för din del?
- Jag får åka hem i dag. Då kör jag igång med rehab på en gång. Jag har ju inget gips utan bara en sorts kompressionsstrumpa över benet, utöver spikarna, eller skruvarna, som sitter där under. Så jag kan redan röra på foten och så där.

Strax före skadan hade Eddie Gustafsson inlett en diskussion med Salzburg om att förlänga sitt kontrakt. Nu säger han att de planerna läggs på is tills vidare. Fortfarande återstår ett år på landslagsmannens nuvarande avtal. Även förbundskapten Marcus Allbäck har ringt för att önska honom lycka till i återhämtningsprocessen.

Publicerad 2010-04-24 kl 14:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons