POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Efter fotbollskanalens avslöjande: Division 1-klubbarna få miljoner

Fotbollskanalen.ses avslöjande om att förbundet skyddat sitt avtal med Svenska Spel gentemot division 1-klubbarna gav reaktion. Dagen efter presenterade förbundet en miljonersättning till klubbarna.Under tisdagen och onsdagen avslöjade fotbollskanalen.se och TV4 Sport att Svenska fotbollsförbundets avtal med Svenska Spel är värt 35 miljoner kronor per år och att förbundet vilseleder klubbar under eliten – så att de inte söker egna sponsoravtal med utländska spelbolag.

Det gav ett visst genomslag. På onsdagen presenterade förbundet på sin hemsida hur man nu kommer att ersätta klubbarna i division 1. Där skriver förbundet att varje förening i division 1 nu får 90 000 kronor per år.

"Svenska Fotbollförbundet har för säsongen 2012 nyligen kommit överens med div.1-föreningarnas intresseorganisation SEFE om ersättningen när klubbarnas matcher återfinns som spelobjekt hos Svenska Spel. 2,5 miljoner kronor, 90.000 kronor per förening, består den ersättningen av och det är en höjning sedan tidigare år.”

Efter att artikeln publicerats kontaktar förbundets informationschef Jonas Nystedt fotbollskanalen.se med följande meddelande:  Överenskommelsen med SEFE är inte skriven i dagarna utan för ett bra tag sedan.

Publicerad 2012-04-26 kl 14:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå