POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Efter mutanklagelserna - Qatar kan förlora VM

FIFA skakas av mutanklagelserna mot Qatar.
I värsta fall kan landet fråntas VM 2022.
- Vi måste utreda steg för steg, säger Sepp Blatter.

Bland andra den brittiske landslagsgeneralen Lord David Triesman har tidigare riktat skarp kritik mot flera av FIFA-delegaterna som röstade för att ge Ryssland VM 2018. Vid en utfrågning i det engelska parlamentet hävdade han att minst fyra personer – däribland vicepresidenten Jack Warner – krävt pengar för att lägga sin röst på England.

- Jag skrattar åt anklagelserna, sade Warner då och fortsatte med att välkomna en utredning.

Vid sidan av det har tidningen The Sunday Times skrivit om påstådd korruption även kring Qatar-VM fyra år senare. Enligt tidningens källor ska två medlemmar i FIFA:s exekutivkommitté, Issa Hayatou och Jaques Anouma, ha tagit emot drygt tio miljoner kronor för att backa upp Qatar i voteringen.

Dessa anklagelser utreds nu i Schweiz där FIFA har sitt högkvarter. Enligt nyhetsbyrån AP har Sunday Times gått med på att låta sina källor personligen intervjuas och redogöra för påståendena. Sepp Blatter säger att FIFA ”oroligt inväntar” resultaten av de samtalen och att man desperat vill se vilka grunder yttrandena vilar på.

- Tidningen har gått med på att vi tar den här källan till Zürich och då ska vi ha diskussion, en utredning, säger FIFA-basen Sepp Blatter.

Han vägrar att helt utesluta en ny omröstning, om det kan beläggas att Qatar gjort sig skyldigt till oegentligheter.

- Det här är en idé som redan cirkulerar på många håll. Det är oroväckande. Fråga mig inte ja eller nej, utan låt oss ta det här steg för steg, säger Blatter.

Publicerad 2011-05-19 kl 13:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå