POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Efter skandalen med slaktade geten - tyska jumbon vann derbyt

Matchen föregicks av hot, hat och en slaktad get. När det väl var dags för derby lyckades Eintracht Braunschweig krossa ärkerivalen Hannover och plocka viktiga poäng i botten.

Det blev knappast någon trevlig upptakt till Bundesligamötet. På sin sista träning inför matchdagen fick Hannoverspelarna en obehaglig överraskning när de anlände till sin klubbanläggning. På ett stängsel invid träningsplanen hade någon hängt upp en slaktad get och ett plakat med otrevliga budskap riktade till A-lagsspelarna.

Tilltaget fördömdes på bred front och Braunschweigs ledning betonade att det inte är okej att begå sådana övertramp, hur rivaliteten än ser ut mellan klubbarna.

Väl på söndagen hamnade dock de sportsliga prestationerna i centrum. Tabelljumbon Braunschweig lyckades ta sig samman och vinna med hela 3-0, vilket ger visst hopp om ett nytt kontrakt. Laget är fortfarande sist i serien, men avståndet upp till Nürnberg, Hamburg och Stuttgart är bara ett respektive två poäng.

Braunschweigs vänsterback Ken Reichel tackade supportrarna:

- Fansen var sensationella. Atmosfären var otrolig. Vi hade gåshud före matchen. Det var kul därute i dag och vi förtjänade verkligen att vinna, sade han enligt bundesliga.com.

Hannover är kvar på 13:e-platsen med 29 poäng gentemot Braunschweigs 25.

Publicerad 2014-04-06 kl 18:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå