Elm och Wernbloom satte stopp för serieledande Twente

Andra ligor och cuper

Rasmus Elm och Pontus Wernblooms AZ Alkmaar såg till att holländska Eredivisie lever när man serieledande Twente besegrades med 1-0. Twentes blott andra förlust för säsongen.

Pontus Wernbloom spelade från start i AZ-tröjan och såg när Peter Wisgerhof gjorde ett självmål för sitt Twente redan i den åttonde minuten. En chockstart för serieledaren som bara behöver två segrar för att säkra segern i Eredivisie.

Rasmus Elm byttes in i den andra halvleken för Alkmaar, som till slut lyckades hålla undan. Om nu Ajax vinner i morgon är de bara en poäng bakom Twente med tre matcher kvar. Ajax kommer dessutom ha över 40 mål upp på Twente i målskillnad.

Publicerad 2010-04-13 kl 22:16